Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_175cda53ad2d6830f0725a0325fb2987, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sivullinen huomasi jäihin pudonneen ihmisen Inkoossa – pelastajat ehtivät paikalle viime tipassa – Uutisalue

Sivullinen huomasi jäihin pudonneen ihmisen Inkoossa – pelastajat ehtivät paikalle viime tipassa

Jäihin vajonnut oli ehtinyt olla hyisessä vedessä jo kymmenisen minuuttia.

Jäihin vajonnut henkilö pelastettiin meripelastushelikopterilla köyden avulla sunnuntaina Inkoossa Länsi-Uudellamaalla. Mukana oli useita pelastusyksiköitä, kerrottiin Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta STT:lle.

Tilanteen nähnyt sivullinen teki hälytyksen noin kahdelta iltapäivällä. Jäihin vajonnut oli ehtinyt olla hyisessä vedessä jo kymmenisen minuuttia ja oli hypoterminen, kun hänet saatiin pelastettua ja vietyä sairaalahoitoon.

– On hyvä tiedostaa, että jäät eivät ole niin vahvat kuin pakkasesta voisi päätellä. Jäätilanne ei ole vahva. Tällä viikolla on ollut muitakin jäiden läpi vajoamisia, meripelastuslohkokeskuksesta varoitettiin.

Runsaat lumisateet tänä talvena ovat eristäneet jääpeitettä ja pitäneet sitä lämpimänä pakkastenkin aikana. Lisäksi jään alla on virtapaikkoja ja syvemmillä merivesillä myös jäänmurtajat ovat rikkoneet jäitä.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi