Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_810213472b7de2e59610aaa9f35f2e25, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SK: Kadut tulvivat Raumalla – näin ukkoskuurojen rintama etenee lähitunteina – Uutisalue

SK: Kadut tulvivat Raumalla – näin ukkoskuurojen rintama etenee lähitunteina

Rankkasateet ovat pyyhältäneet pitkin Suomen länsirannikkoa keskiviikon aikana. Erityisen voimakkaasti ukkoskuuro iski Raumaan, jossa kaupungin katualueet tulvivat vettä.

Asiasta uutisoi Satakunnan Kansa, jonka kuvat näyttävät jalankulkijoiden kahlausta keskusta-alueella. Päivystävä palomestari kertoi lehdelle, että pelastuslaitoksella on riittänyt pumppaustehtäviä kellareihin ja kauppoihin.

Kuva Nortamonkadulta Raumalla.

Sadetta on Rauman seudulla piisannut, sillä kaupungin Pyynpään mittauspisteellä mitattiin kello 16 viimeksi kuluneen vuorokauden sademääräksi 19,7 millilitraa. Sadetta tuli eniten kello 15–16 välillä, jolloin sitä kertyi 14,5 millilitraa.

Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo, että Suomessa 20 millilitraa vuorokauden aikana mielletään tyypillisesti rankkasateen rajaksi. Hän ei ihmettele, vaikka Raumalla olisikin satanut tunnissa tämän verran.

– Tällaiset määrät kertyvät tyypillisesti kaupunki- ja taajama-alueille, kun maaperä ei ime sadetta ja vesi ei pääse etenemään.

Föhr korostaa, että sademäärät vaihtelevat pelkästään kaupungin sisällä suuresti, kun kyse on kuurosateista.

Valtatie 12:n alikulkutunneli oli täynnä vettä kello 15:n rankkasateen jälkeen.

Saderintama etenee keskiviikon aikana Suomen länsirannikkoa pitkin Vaasan ja Turun välisellä seuduilla. Turun osalta ukkoskuurot ovat keskiviikon osalta nähty.

Föhrin mukaan saderintama näyttäisi etenevän Länsi-Suomesta kohti Pohjois-Ruotsia ja sieltä taas Suomeen kohti Meri-Lapin seutua.

Rauman Valtakadulla näytti tältä noin kello 15.30.

Föhrin mukaan ei kuitenkaan ole mahdotonta, että länsirannikolla nähtyjä paikallisia ukkoskuuroja saapuisi myös maan sisäosiin keskiviikon aikana.

– Näitä [ukkoskuuroja] saattaa ulottua jonkin verran esimerkiksi Porin seudulle ja mahdollisesti lähitunteina Vaasan seudun eteläpuolelle.

Puolen päivän aikoihin ukkosrintama käväisi myös Helsingin länsipuolella asti.

Muualla Suomessa keskiviikon sää jatkuu todennäköisesti hyvin poutaisena.

Source Link is.fi