Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_86938752efe7a83b2df0ed4070ea6a0b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syyte: Luutnantti riehaantui varus­miehille – ”Tekis mieli piestä sut saatana” – Uutisalue

Syyte: Luutnantti riehaantui varus­miehille – ”Tekis mieli piestä sut saatana”

Syyttäjä vaatii ammattisotilaalle, eli luutnantille 40 päiväsakkoa sotilasrikoksista.

Syyttäjän mukaan luutnantti syyllistyi esimiesaseman väärinkäyttämiseen, pahoinpitelyyn sekä palvelusrikokseen Rovaniemellä elo–marraskuussa 2020.

Väitettyjen rikosten uhreiksi joutuivat palvelustaan suorittaneet varusmiehet.

Luutnantti hermostui, kun Puolustusvoimien omaisuutta ei sidottu kuorma-auton lavettiin opetetulla tavalla.

Syytteen mukaan luutnantti huusi varusmiehille rajulla tavalla.

– Vitun idiootit.

Syytteen mukaan osansa sai myös alikersantti, jonka sukunimeä luutnantti ivasi.

– Tekis mieli piestä sut saatana.

Syyttäjän mukaan luutnantti kohteli varusmiehiä nöyryyttävästi. Luutnantti kiistää nöyryyttämisen, nimittämisen tai varusmiesten halveerauksen. Luutnantin mukaan hän on saattanut käyttää tilanteessa normaalia kovempaa kieltä.

Luutnantti pyysi anteeksi kielenkäyttöään leirillä.

Tikunnokkaan joutui myöhemmin toinen alikersantti, joka veti varusmiehille koulutusta. Syytteen mukaan luutnantin kielenkäyttö oli jälleen asiatonta.

– Painu vittuun täältä, susta ei ole mitään hyötyä.

Kertomansa mukaan luutnantti ”kehotti” alikersanttia poistumaan, koska tämä ei ollut motivoitunut.

Syytteen mukaan luutnantti räyhäsi samalle alikersantille myöhemminkin. Alikersantti oli laittanut sandaaleihinsa kersantin arvomerkit. Samalla luutnantti näki, että alikersantin aseen lippaan päällä oli paistettu makkaraa, mikä oli ehdottomasti kiellettyä.

– Sä et oo mikään kersantti, etkä tule olemaan, luutnantti oli syytteen mukaan huutanut.

Syytteen mukaan luutnantti käytti leirillä yhteen varusmieheen väkivaltaa. Luutnantti oli mennyt telttaan, ja käskenyt sisällä olleet ulos. Yksi tykkimiehistä jatkoi kuitenkin nukkumista.

Syytteen mukaan luutnantti potkaisi tykkimiestä vasempaan nilkkaan. Syytteen mukaan luutnantti olisi samalla leirillä myös työntänyt toisen varusmiehen tykkimiehen päälle. Syytteen mukaan luutnantti oli myös ottanut tykkimiestä rinnuksista kiinni.

Luutnantti kiistää potkimisen ja tönimisen. Luutnantin mukaan hän ainoastaan ”kopsautti” tykkimiehen jalkineeseen tämän herättämiseksi.

Syytteitä käsiteltiin aiemmin tällä viikolla Lapin käräjäoikeudessa. Oikeus antaa tuomion ensi viikon perjantaina.

Source Link is.fi