Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a57240e1830c03edb4fb9bd2039e7a92, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syyttäjä: Seitsemänkymppinen mies aiheutti Reino Savukosken kuoleman törkeällä tavalla – Uutisalue

Syyttäjä: Seitsemänkymppinen mies aiheutti Reino Savukosken kuoleman törkeällä tavalla

Tunnettu etsijäkonkari menetti henkensä syyspimeällä tiellä Savonlinnassa. 75-vuotiasta miestä syytetään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Kadonneiden ihmisten ansioituneena etsijänä tunnetun Reino Savukosken kuolemantapauksessa on nostettu rikossyytteitä.

Savukoski kuoli autokolarissa torstaina 22. syyskuuta 2022 Savonlinnan Kulennoisissa.

Syyttäjän mukaan Savukosken kuoleman aiheutti 75-vuotias savonlinnalaismies, joka ajoi autolla Savukosken kuljettaman mopoauton perään. Kuolonkolari tapahtui suoralla tieosuudella syksyn pimeydessä. Savukoski ajoi kohti Punkaharjua.

Peräänajajaa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus ei ole vielä päättänyt, koska asiaa käsitellään oikeudessa.

Törkeästä kuolemantuottamuksesta voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta. Törkeässä liikenneturvallisuuden vaarantamisessa rangaistusasteikko on 30 päiväsakosta kahden vuoden vankeuteen.

Törkeistä rikoksista syytetyllä seitsemänkymppisellä miehellä ei ole rikostaustaa ainakaan viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoi Ilta-Sanomille aiemmin, että hätäkeskus sai kolarista tiedon kahdeksan aikaan illalla. Autokuski ei kertomansa mukaan ollut nähnyt edellään ajanutta mopoautoa.

Tiellä oli kahdeksankympin nopeusrajoitus, jonka mukaisesti kuski väitti ajaneensa. Syyttäjän ajamat rikosnimikkeet asettavat miehen väitteet toisenlaiseen valoon.

Savukosken mopoauto vaurioitui turmassa täysin. Kulkupelin katto jouduttiin poistamaan, jotta kuski saatiin ulos. Savukoski kiidätettiin sairaalaan, mutta hän menehtyi vielä saman vuorokauden puolella.

Reino Savukoski Nela Utkinan etsinnöissä Nuuksiossa lokakuussa 2015. Kuva: Tuomas Selänne

Reino Savukoski oli hankkinut mopoauton käyttöönsä vain vähän ennen kuolemaansa.

Kuolonkolarin jälkeen IS haastatteli Savukosken elämäkerran kirjoittajaa, toimittaja Sari Passaroa. Hän oli keskustellut Savukosken kanssa vain pari viikkoa ennen tragediaa.

– Ei hänellä ollut silloin vielä mitään mopoautoa, mutta hän sanoi, että hän haluaa sellaisen. Tämä on ihan tuore juttu. Hän olisi siitä tosi innoissaan, että nyt hän pääsee taas liikkeelle, Passaro sanoi

Etsijäkonkari ehti yli 30-vuotisen vapaaehtoisuransa aikana löytää yli sata vainajaa ja kerätä suurta arvostusta omistautumisestaan poikkeukselliselle työlle.

Savukoski oli mukana etsimässä muun muassa hukkuneita varusmiehiä Taipalsaarella, MM-hiihtosuunnistaja Olavi Svanbergia Laatokalla, surmattua Heinon pariskuntaa Espoon edustalla ja kadonnutta Nela Utkinaa Espoon Nuuksiossa. Hän etsi myös Tampereella kadonnutta Raisa Räisästä.

Kotimaan lisäksi Savukoski etsi kadonneita Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa.

Source Link is.fi