Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_244bf678dd0fc41f312ece04a1003724, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Täällä pamahti rikki kevään lämpöennätys – Uutisalue

Täällä pamahti rikki kevään lämpöennätys

Torstaina sää on monin paikoin keväisen lämpöinen. Lapissa sataa kuitenkin lunta.

Kevään lämpöennätys meni rikki ensimmäisenä Raumalla, jossa kymmenen asteen raja ylitettiin aamupäivällä.

Tällä hetkellä Raumalla on lämmintä jo 12,6 astetta, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

– Lämpimintä on tällä hetkellä Raumalla ja Porissa. Molemmat paikkakunnat ovat päässeet yli 12 lämpöasteen. Porissa lämpötila on kello kahden maissa iltapäivällä 12,2 astetta, Tuovinen kertoo.

Tuovisen mukaan kymmenen asteen lämpötila on rikkoutunut jo noin kolmellakymmenellä sääasemalla maan etelä- ja länsiosissa. Yli kymmenen asteen on päästy esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

– Toisaalta myös Joensuussa on yhdeksän astetta lämmintä ja Rautavaaralla 9,4, Tuovinen sanoo.

Sen sijaan Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin välissä kulkee lumisadealue.

– Rovaniemellä ollaan aavistuksen nollan yläpuolella. Lapissa koko pääsiäinen menee talvisissa olosuhteissa.

Muualla Suomessa aurinkoiseen säähän ja lämpöön on pääsiäisenä mahdollisuus eritoten lankalauantaina, jolloin Tuovisen mukaan päästään torstain kaltaisiin lämpötiloihin ainakin osassa maata.

Rannikkokaupungit voivat lauantaina jäädä merelle kerääntyvän sumupilvilautan alle. Silloin esimerkiksi Helsingissä voisi olla lämpöä neljästä viiteen astetta. On kuitenkin mahdollista, etteivät sumupilvet yllä rannikolle saakka.

Source Link is.fi