Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7665e6965bed6aa3dc2e8819d5ec2b8c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Taiteen valtion­palkinnot 13 taiteilijalle ja yhteisölle – Uutisalue

Taiteen valtion­palkinnot 13 taiteilijalle ja yhteisölle

Taiteen valtionpalkinnot on myönnetty kaikkiaan 13 taiteilijalle, yhdistykselle ja muulle yhteisölle. Valtionpalkinnon voi saada tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta, ansiokkaasta taiteellisesta urasta tai toiminnasta alan hyväksi. Palkintojen yhteissumma on 226 000 euroa.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) taidetoimikunnat päättävät oman alansa palkinnoista. Lastenkulttuurin palkinnosta päättää Taiteen edistämiskeskuksen johtaja.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio jakoi valtionpalkinnot keskiviikkona Helsingissä Kansallisoopperassa.

Muotoilun valtionpalkinnon sai tänä vuonna keramiikkataiteilija Anu Pentik. Taiken tiedotteessa mainitaan kunniatohtori Pentikin viettävän parhaillaan myös 50-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Elokuvataiteen valtionpalkinto meni puolestaan pukusuunnittelija Tiina Kaukaselle, joka on toiminut puvustajana kymmenissä tuotannoissa. Monikymmenvuotisen uran tehneen Kaukasen tilille on kilahtanut myös viisi Jussi-palkintoa. Ensimmäisen kerran hänet palkittiin Jussi-palkinnolla vuonna 1998.

– Kotimaisella elokuva-alalla on vain hyvää sanottavaa Kaukasen työasenteesta ja luovuudesta. Hän edustaa sellaista elokuvan ammattikuntaa, johon kohdistuu harvoin julkista huomiota, Taiken tiedotteessa perustellaan.

Monitaiteen palkinto myönnettiin Mustarinda-seuralle, jonka tukikohtana on Hyrynsalmessa Kainuussa sijaitseva Mustarinda-talo. Seura pyrkii haastamaan fossiilitalouden yhdistelemällä tiedettä ja taidetta.

Taiken tiedotteen mukaan Mustarinda-talossa residenssivierailla on mahdollisuus kokeilla kestävää elämää käytännössä.

– Näyttelyiden ja tapahtumien korkeatasoinen ohjelma vetää puoleensa niin paikallisia kuin kauempaa saapuvia nykytaiteen, kestävän elämäntavan ja luonnon monimuotoisuuden ystäviä, valintaa perustellaan tiedotteessa.

Source Link is.fi