Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4df03e6b858dd71f16c495781f395e7a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällaisen rangaistuksen äiti ja isäpuoli voivat saada 4-vuotiaan pojan kuolemasta Joensuussa – Uutisalue

Tällaisen rangaistuksen äiti ja isäpuoli voivat saada 4-vuotiaan pojan kuolemasta Joensuussa

Äitiä ja isäpuolta uhkaa pitkä vankeusrangaistus, vaikka heitä ei tuomittaisikaan tahallisesta henkirikoksesta.

Torstaina selviää, millaiset tuomiot Pohjois-Karjalan käräjäoikeus langettaa 4-vuotiaan pojan kuoleman aiheuttamisesta.

Oikeus on ilmoittanut antavansa tuomion kello 13.

4-vuotias poika kuoli laajoihin palovammoihin omassa sängyssään Joensuussa 8. kesäkuuta viime vuonna.

Lue lisää: Väkivaltaisesti kuollutta 4-vuotiasta muistettiin Joensuussa – paikalle saapuneen pikku­pojan kommentti pysäyttää

Syyttäjä on vaatinut isäpuolelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja äidille puolestaan 9 vuoden vankeusrangaistusta taposta. Kumpaakin syytetään myös muista vähäisemmistä rikoksista.

On kuitenkin odotettavaa ja mahdollista, että oikeus ei tuomitse heitä tahallisesta henkirikoksesta, eli murhasta, taposta tai surmasta. Tästä kielii se, että oikeus vapautti kaksikon tutkintavankeudesta oikeusistunnon päätteeksi 15. helmikuuta.

Lue lisää: Asiantuntija: Tästä syystä Joensuun lapsimurhasta epäillyt vapautettiin

Oikeus perusteli asiaa tuolloin sillä, ettei heitä ollut todennäköisiä syitä epäillä kyseisistä rikoksista.

Tästä huolimatta oikeus voi tuomita kaksikon pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Syyttäjä on vaatinut miehelle ja naiselle toissijaisesti, eli jos murha- tai tapposyyte ei menesty, rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Näistä rikoksista syyttäjä vaatii kummallekin ainakin 5 vuoden vankeutta. Enimmillään niistä voi saada 13 vuoden vankeustuomion.

Jotta heidät tuomittaisiin näistä rikoksista, oikeuden pitäisi olla sitä mieltä, että kaksikko aiheutti pojan kuoleman törkeän huolimattomalla menettelyllä. Kyse olisi siis tahattomasta henkirikoksesta.

Ilta-Sanomat haastatteli aiemmin tässä kuussa eläköitynyttä rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvasta.

Tolvanenkin huomautti, että syyttäjän on ollut vaikea näyttää toteen, että henkirikos olisi ollut tahallinen. Tästä huolimatta hän uskoo, että jonkinlainen tuomio on kuitenkin luvassa.

– Vaikea sitä on ennakoida, mutta näyttäisi, että siinä on edelleen vähintään törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn kyllä eväät, Tolvanen sanoi.

Syytetyt ovat kiistäneet syyttäjän ajaman ensisijaisen ja toissijaisen syytteen.

Source Link is.fi