Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bbf892270c992b9f04ccf69f1308ebf6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tarja Halosen erikoinen twiitti kummastuttaa Ahtisaaren hautajaispäivänä – kritiikkiä sataa – Uutisalue

Tarja Halosen erikoinen twiitti kummastuttaa Ahtisaaren hautajaispäivänä – kritiikkiä sataa

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään, miksi Tarja Halonen sivuuttaa Martti Ahtisaaren hautajaiset.

Presidentti Tarja Halosen twiitti viestipalvelu X:ssä herättää kummastusta.

– Tänään vietetään Maailman tiedepäivää rauhan ja kehityksen hyväksi. Tieteellä ja tieteentekijöillä on merkittävä rooli yhteisen tulevaisuutemme muovaamisessa kestävämmäksi kaikille. Luottamalla tieteeseen voimme saavuttaa rauhanomaisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan, Halonen kirjoittaa X:ssä.

Monet X:n käyttävät ovat käyneet kommentoimassa Halosen päivitystä ja huomauttamassa, että tänään vietetään presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisia.

– Martti Ahtisaari teki rauhan eteen paljon merkittäviä tekoja elämänsä aikana. Sitten on valitettavasti olemassa niitäkin entisiä presidenttejä, jotka keskittyvät vähemmän yleviin asioihin, eräs käyttäjä kommentoi Haloselle.

Toinen kiittää Halosta ”tärkeästä muistutuksesta”.

– Haluan muistuttaa vastaavasti teitä, että tänään vietetään myös kansamme arvostaman presidentin ja Nobel-palkitun Martti Ahtisaaren hautajaisia, käyttäjä jatkaa ja lisää ”liukasta laskiaista”.

Toivotus ”liukasta laskiaista” viittaa Halosen twiittiin, jonka hän julkaisi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Muutamat käyttäjät arvelevat Halosen olevan katkera.

– Ei ole katkeruudellasi mitään rajaa, kehtaat vielä sivuuttaa presidentti Ahtisaaren hautajaiset tällä tavoin.

Halonen ei ole reagoinut saamiinsa vastauksiin. Hän saapui Ahtisaaren siunaus­tilaisuuteen Helsingin tuomiokirkkoon puolisonsa, tohtori Pentti Arajärven kanssa.

Halosen ja Ahtisaaren välit eivät olleet parhaat mahdolliset. Halonen toimi ulkoministerinä, kun Ahtisaari oli presidentti.

Poliittisten näkemyserojen lisäksi Halonen rynnisti Sdp:n presidenttiehdokkaaksi eikä Ahtisaari asettunut ehdolle toiselle kaudelle.

– Syynä on pohjimmiltaan se, että Tarja Halonen halusi niin kovasti presidentiksi. Hän sanoi, ettei jää pois esivaalista, ellei sosiaalidemokraattisen puolueen puoluevaltuusto niin päätä. Minulle ei jäänyt mahdollisuutta harkita, Ahtisaari kertoi Matkalla-elämäkerrassaan.

Halonen valittiin Ahtisaaren jälkeen presidentiksi helmikuussa 2000.

Halosen esiintyminen Ylen A-studiossa Ahtisaaren kuoltua tyrmistytti tv-katsojia. Halosen koettiin keskittyneen enemmän itseensä kuin Ahtisaareen muistolähetyksessä.

Source Link is.fi