Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0975a01f693051c8c647aca253ed9442, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tiedätkö, miksi tänään vietetään helluntaita? – Uutisalue

Tiedätkö, miksi tänään vietetään helluntaita?

Helluntai on kirkkopyhä, jota vietetään 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Se tunnetaan kristillisenä juhlana, jota vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen ja kristillisen seurakunnan perustamisen muistoksi.

Alunperin helluntai oli juutalaisten kiitos- ja elonkorjuujuhla.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tietopaketin mukaan helluntain liturginen väri on punainen. Kirkoissa sytytetään alttarille kuusi kynttilää. Helluntai kuuluu kolmen suurimman kirkkopyhän joukkoon pääsiäisen ja joulun ohella.

Suomessa helluntai oli aikaisemmin kaksoispyhä, johon kuuluivat helluntaipäivä ja sitä edeltävä helluntain valmistuspäivä.

Pyhäpäivien uudelleenjärjestelyn yhteydessä 1973 maanantaina vietetty 2. helluntaipäivä siirrettiin Suomessa lauantaina vietettäväksi helluntain valmistuspäiväksi.

Kirkkolain uudistuksella helluntain valmistuspäivää lakattiin viettämästä 1992.

Source Link is.fi