Banner Before Header

Tiellä oli oranssilla ympyröity kakka – pian 75-vuotias nainen hyökkäsi sireeni­puskan takaa roska­pussin kanssa

Koiriensa kanssa aamulenkille lähtenyt 63-vuotias nainen joutui yllättävän väkivallan kohteeksi Sastamalassa viime vuoden toukokuussa. Yllätyshyökkäys tapahtui noin 200 metrin päässä naisen kotoa.

Hyökkääjä oli 75-vuotias nainen, joka löi 12 vuotta nuorempaa uhria päähän roskapussilla, raapi tätä kasvoista ja iski vielä nyrkillä naamaan muutaman kerran. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 75-vuotiaan sakkoihin.

Täysin viaton ei ollut 63-vuotiaskaan, joka puri 75-vuotiasta peukalosta. 63-vuotiaan katsottiin syyllistyneen hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn.

Tapahtumat käynnistyivät varhain torstaiaamuna 27. toukokuuta. 63-vuotias lähti kolmen koiransa kanssa kävelylle ja käveli 75-vuotiaan ja hänen puolisonsa talon ohi.

75-vuotias kertoi nähneensä naapurin tulleen tietä pitkin koirineen ja odottaneensa, että tielle tuli kakka. 75-vuotiaan puoliso kävi merkitsemässä kakan.

Paluumatkalla 63-vuotias huomasi 75-vuotiaan talon kohdalla tielle oranssilla piirretyn ympyrän, jonka keskellä oli kakka. 63-vuotiaan mukaan kyseessä oli supikoiran kakka, sillä itse hän siivoaa koiriensa kakat aina ojaan.

Pian 63-vuotias huomasi muutakin. Hänen mukaansa 75-vuotias ilmestyi sireenipuskan takaa ja käski keräämään kakan.

Kun koiranulkoiluttaja kieltäytyi keräämästä kakkaa, 75-vuotias kävi päälle, löi ensin roskapussilla ja alkoi raapia pitkillä kynsillään nuorempaansa kasvoista. Sen jälkeen iäkkäämpi nainen löi vielä nyrkeillä molemmille puolille kasvoja.

63-vuotias yritti ensin perääntyä. Puolustautuminen oli vaikeaa, koska hänellä oli käsissään kolmen koiran hihnat ja kainalossaan postilaatikosta haettuja lehtiä. Tilanne päättyi, kun 63-vuotias onnistui puraisemaan 75-vuotiaan peukaloa, joka oli nahinassa päätynyt hänen kasvoilleen.

–Hyi helvatti, mitä tauteja sussakin on, 75-vuotias nainen huusi 63-vuotiaan mukaan ja lopetti lyömisen.

63-vuotias peruutti, kaatui puskaan ja rikkoi samalla housunsa. Tämän jälkeen 63-vuotias pakeni paikalta itkien toisen naapurin taloon, minne hän oli aamun lehteä viemässä.

Pahoinpitelyn seurauksena 63-vuotias sai muun muassa syvän haavan ikeneen. Kaksi hammasta alkoi heilua. Toinen etuhammas kallistui sisäänpäin.

Lisäksi 63-vuotiaan käyttämien aurinkolasien sanka katkesi.

Jälki 75-vuotiaan peukalossa osoitti puolestaan lääkärin mukaan sitä, että sitä on purtu voimakkaasti. Peukalo piti tikata. Lisäksi 75-vuotiaalle määrättiin lopulta kaksi antibioottikuuria.

Oikeus katsoi 75-vuotiaan olleen omankin kertomuksensa perusteella tilanteessa aktiivinen väkivallan käyttäjä. 63-vuotiaalla oli täten oikeus hätävarjeluun hyökkäyksen torjumiseksi.

– (63-vuotiaan) toinen käsi on kiistattomasti ollut kiinni koirien taluttimessa, eikä niistä irti päästäminen olisi tilanteessa varmastikaan ollut järkevä vaihtoehto, oikeus linjasi.

Samalla oikeus totesi, että 63-vuotias oli käyttänyt 75-vuotiasta peukalosta ”purressaan melkoista voimaa, mikä on ollut tilannetta kokonaisuutena arvioiden liiallista”.

75-vuotias tuomittiin 70 päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 1 050 euroa. Lisäksi 75-vuotiaan on maksettava korvauksena uhrilleen tilapäisestä haitasta tuhat euroa, rikkoutuneista aurinkolaseista ja housuista 50 euroa sekä hammaslääkärikuluista hieman yli 200 euroa.

75-vuotiaan on maksettava lisäksi puolet uhrinsa hieman yli 2 000 euron oikeudenkäyntikuluista.

63-vuotias sai teostaan 25 päiväsakkoa, mistä syntyi 575 euron lasku. Hän joutuu maksamaan 75-vuotiaalle 600 euroa kipukorvauksia ja runsaat sata euroa lääkärikuluja.

Source Link is.fi