Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_78a9a96b51a635a5d6e8505b5b56fd86, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Traaginen juna­onnettomuus Siikajoella – lohduttomat kuvat paljastavat tuhon jäljet – Uutisalue

Traaginen juna­onnettomuus Siikajoella – lohduttomat kuvat paljastavat tuhon jäljet

Nainen menetti henkensä, kuljettanut toiminut puoliso loukkaantui vakavasti.

Se oli tuhoisa onnettomuus.

Siitä kielivät myös onnettomuuspaikalta otetut kuvat: Siikajoella junan alle jääneestä autosta ei jäänyt paljoa jäljelle, se tuhoutui kauttaaltaan.

Auto tuhoutui täysin. Kuva: Oulun poliisilaitos

Karmaisevassa onnettomuudessa menehtyi autoa kuljettaneen miehen noin 70-vuotias vaimo, mies itse loukkaantui vakavasti. Onnettomuudella on ollut miehelle muutenkin kauaskantoisia seurauksia.

Vakavan aivovamman saanut mies tarvitsee- yhä päivittäistä apua arjessaan, kuten pankki- ja raha-asioiden hoitamisessa, vaikka onnettomuudesta tulee kuluneeksi tänä vuonna kolme vuotta.

Myös junaan tuli vaurioita. Kuva: Oulun poliisilaitos

Sen lisäksi 61-vuotias mies joutuu maksamaan vakuutusyhtiölle noin 16 000 euron korvaukset. Myös miehen käräjäoikeudessa saama 7 kuukauden ehdollinen vankeustuomio jäi voimaan, Rovaniemen hovioikeus linjasi keskiviikkona antamassaan tuomiossaan.

Onnettomuuspaikka. Kuva: Oulun poliisilaitos

Oikeuden mukaan mies aiheutti törkeällä huolimattomuudella onnettomuuden, ja tästä syystä häntä piti asiasta rangaista. Hän syyllistyi törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

– Hänen on katsottava syyllistyneen rikosten törkeisiin tekomuotoihin, vaikka kysymys on ollut yksittäisestä ja hetkellisestä laiminlyönnistä, hovioikeus kirjoitti.

Lue lisää: Siikajoen junaonnettomuuden aiheuttanut mies sai ehdollisen vankeustuomion

Tuhoisa tasoristeysonnettomuus tapahtui Siikajoella elokuussa 2021.

Ulkopaikkakuntalaiset nainen ja mies olivat liikenteessä naisen omistamalla henkilöautolla. Maaseutua halkovalla soratiellä tuli vastaan vartioimaton tasoristeys, jota ennen oli stop-merkki.

Mies lähti ylittämään tasoristeystä pysäyttämättä autoaan, eikä hän tarkkaillut ympäristöään. Samaan aikaan pohjoisesta päin lähestyi VR:n tavarajuna.

Pariskunnan auto seisahtui jostain syystä keskelle tasoristeystä.

Onnettomuuspaikka kuvattuna yläilmoista. Kuva: Oulun poliisilaitos

Junankuljettaja teki voitavansa ja hätäjarrutti. Yhteentörmäykseltä ei kuitenkaan vältytty, ja auto singahti useita metrejä törmäyksen voimasta.

Kokemus oli karmaiseva myös junankuljettajalle.

Onnettomuus tapahtui vartioimattomassa tasoristeyksessä 8.8.2021. Kuva: Oulun poliisilaitos

– Auto pysähtyi keskelle kiskoa ja sen jälkeen siinä ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä mitään. Sen tein mitä pystyin siinä, junankuljettaja kertoi oikeudessa.

Rovaniemen hovioikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Source Link is.fi