Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f7a8afb66eebfd8d8374c9bb3899e022, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuore ennuste: Rysähtääkö helle­raja viikon­loppuna rikki? – Uutisalue

Tuore ennuste: Rysähtääkö helle­raja viikon­loppuna rikki?

Sää lämpenee loppuviikoksi. Torstaina on luvassa laajalla alueella kuuroja iltapäivällä, mutta sen jälkeen sää poutaantuu pariksi päiväksi. Forecan päivystävän meteorologin Ilkka Alangon mukaan Etelä- ja Keski-Suomessa saadaan nauttia 20–23 asteen lämpötiloista.

– Osassa maata on epävakaista. Sadekuuroja on luvassa siellä täällä, mutta pääosin sää pysyy aurinkoisena. Lapissakin mitataan viikonlopun aikana noin kahdenkymmenen asteen lämpötiloja, Alanko sanoo.

Perjantai ja lauantai ovat lämpimiä ja lähes poutaisia. Sää on lämmin myös sunnuntaina, mutta sadekuuroja syntyy silloin runsaammin. Torstaina voi myös paikoin jyrähdellä ukkonen.

25 asteen hellerajakin saattaa ylittyä viikonlopun aikana. Paikallisen helteen todennäköisyys on loppuviikolla suurimmillaan lauantaina, mutta paikallinen helle on mahdollista myös perjantaina ja sunnuntaina.

Forecan mukaan vuoden tähän asti korkein lämpötila on 25,4 astetta. Se mitattiin Oulun Oulunsalossa 25. toukokuuta.

Juhannusta kohti mentäessä keskilämpötila pysyy Alangon mukaan ajankohtaan nähden lähellä tavanomaista, mutta Lapissa saattaa olla hieman tavallista lämpimämpää.

Forecan kuukausiennusteen mukaan sademäärät ovat ajankohdalle tyypillisiä tai paikoin vähän tavanomaista suurempia.

– Juhannuksen säätä on vielä mahdotonta ennustaa tarkemmin, mutta juhannuksen tienoilla ei näytä olevan ainakaan kylmää signaalia, Alanko kertoo.

Forecan mukaan muun Euroopan osalta etenkin eteläisessä ja itäisessä Euroopassa on kuukausiennusteen mukaan 20. kesäkuuta alkavalla viikolla edelleen keskimääräistä lämpimämpää. Eteläisessä Euroopassa tavanomaista kuivempi sää jatkuu.

Source Link is.fi