Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_460c4c23f8a97f955135ce50a0e4a56f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turku ryhtymässä Harkovan ystävyys­kaupungiksi – Uutisalue

Turku ryhtymässä Harkovan ystävyys­kaupungiksi

Tulevana maanantaina kokoontuvalle Turun kaupunginhallitukselle esitetään, että Turku solmii ystävyyskaupunki­sopimuksen ukrainalaisen Harkovan kaupungin kanssa.

Ajatus nousi Turun kaupungin mukaan esiin yhteydenpidossa Ukrainan Helsingin suurlähetystön kanssa. Turku on tehnyt tiivistä yhteistyötä suurlähetystön kanssa sodan alusta alkaen.

Harkova on Ukrainan toiseksi suurin kaupunki ja Koillis-Ukrainassa sijaitsevan Harkovan alueen hallintokaupunki. Se sijaitsee noin 400 kilometriä itään pääkaupunki Kiovasta. Vuonna 2021 Harkovan kaupungin väkiluku oli noin 1,4 miljoonaa. Kaupunki on Ukrainan hallinnassa mutta Venäjän ohjusiskujen kohteena.

Turulla on 13 ystävyyskaupungin verkosto. Ystävyyskaupunki­toiminta Pietarin kanssa keskeytettiin helmikuussa 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Turun kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen pitää yhteistyötä Harkovan kaupungin kanssa kannatettavana asiana.

– Turku on ensimmäistä kertaa solmimassa ystävyyssopimusta hädässä olevan kaupungin kanssa. Turku osoittaa nyt täysin uudenlaisella tavalla solidaarisuutta. Ystävyyskaupunki­toimintaan tulee uusi näkökulma ja sisältö, Akkanen kertoo tiedotteessa.

Valmisteltu ystävyyskaupunki­sopimus mahdollistaa Turun kaupungin mukaan laajan yhteistyön eri muodoissa kaupunkien välillä.

Tavoitteena on muun muassa järjestää materiaalitukea, suoraa apua henkiseen jaksamiseen ja henkilöstöresurssia jälleenrakennukseen.

Source Link is.fi