Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d19911a1e4e89f89f96ad82e36f05a7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Twitter kuumeni etäopetuskeskustelusta: ”Kerta kiellon päälle vielä” – Uutisalue

Twitter kuumeni etäopetuskeskustelusta: ”Kerta kiellon päälle vielä”

Moni somekeskustelija oli huolissaan jälleen uuden etäopetusjakson vaikutuksista lasten ja nuorten jaksamiseen ja mielenterveyteen. Myös oppimisvaje herätti huolta. Toisaalta huolta herätti koronatartuntojen nopea kasvaminen.

Kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja Iiris Suomela kirjoitti Twitterissä, että etäopetuksen tulisi olla viimeinen vaihtoehto: ”Oppimisen ja mielenterveyden kriisi on syvä jo nyt, eikä tilannetta ole varaa huonontaa”, Suomela kirjoittaa.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Jussi Saramo kirjoittaa, että ”jos koulujen on paikallisen tilanteen takia pakko mennä etään, pitää vähintään olla näkymä miten sieltä päästään pois.”

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok) kirjoittaa, että ”etäopetus ei kuulosta hyvältä, mutta mietin, että onko vaihtoehto se, että koulut pääosin suljetaan parin viikon kuluttua suurimman osan opettajista ja oppilaista saatua tartunnan? Ei ole helppo paikka hallituksella.”

Ilta-Sanomien Uotila vs Lindén -juttusarjaan osallistunut 19-vuotias Lauri Lindén kirjoittaa siitä, kuinka nykyiset abit ovat joutuneet käymään läpi jo monta etäopetusvaihetta: ”Nykyiset abit olivat 2020 keväällä lukion ykkösellä. Sen kevään etäopetus, seuraavan syksyn etäopetusjaksot ja kevään 2021 etäopetus. Kerta kiellon päälle vielä keväällä 2022 ettei liian vähän vituttaisi?”

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kirjoittaa, että ”Kriisitilanteissakin päätöksenteon tulee pohjautua lain mukaan toimivaltaisten viranomaisten päätöksentekoon. Oppilaitosten sulkemistoimivalta on AVIlla ja kunnilla.”

Oletko nuori, jolle etäopetus on osunut toisen asteen opintojen aikana, jopa useammin kuin kerran? Mitä mieltä olet mahdollisesta siirtymisestä etäopetukseen?Voit ottaa Ilta-Sanomiin yhteyttä WhatsAppissa 040 660 9019.

Source Link is.fi