Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4df03e6b858dd71f16c495781f395e7a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Työhön perehdytettävänä ollut mies kävi nais­puolisen kouluttajan kimppuun – sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon – Uutisalue

Työhön perehdytettävänä ollut mies kävi nais­puolisen kouluttajan kimppuun – sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

Nainen teki sanallisesti miehelle selväksi, että miehen touhut olivat sopimattomia.

Työhön tutustumassa ollut mies sai ehdollisen vankeustuomion pakottaessaan kouluttajana olleen naisen seksuaaliseen tekoon.

Rakennusalan yrittäjä etsi vuokratyöfirman kautta palvelukseensa työntekijää syksyllä 2021. Työtä esitettiin nelikymppiselle miehelle.

Työhön perehdyttäminen ja työsuhteen solmiminen oli sovittu marraskuiselle päivälle. Tapaaminen ja työhön perehdyttäminen oli vuokratyöfirman toimistolla Lahdessa.

Kun mies meni tapaamiseen, hän kävi 44-vuotiaaseen naiskouluttajaan käsiksi ja uhkauksillaan pakotti naisen alistumaan muuhun seksuaalisen tekoon kuin sukupuoliyhteyteen.

Mies veti naisen voimakkaalla otteella lähelleen. Hän suuteli naista väkisin ja kosketteli vaatteiden päältä. Mies kosketteli vaatteiden päältä naisen rintoja, pakaroita ja jalkoväliä sekä muun muassa työnsi kätensä naisen housuihin.

Nainen teki sanallisesti miehelle selväksi, että miehen touhut olivat sopimattomia.

Tapahtuman jälkeen nainen soitti hätäkeskukseen ja kertoi mitä hän oli joutunut kokemaan.

Esitukinnassa mies kiisti naisen kertoman tapahtumien kulun ja kiisti pakottamisen.

Syyttäjä vaati Päijät-Hämeen käräjäoikeutta tuomitsemaan miehen vähintään vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Oikeudessa nainen kertoi, että hän oli ilmaissut selkeästi miehelle, ettei hän ollut kiinnostanut tästä millään tavoin.

Käräjäoikeus tuomitsi työpaikkaan koulutettavana olleen miehen puolen vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Tuomion koeaika päättyy elokuussa 2025.

Työhön tutustuminen tuli 37-vuotiaalle työnhakijalle kalliiksi. Tuomitun miehen on maksettava naiselle 4 500 euroa tilapäisestä haitasta ja henkisistä kärsimyksistä ja muita kustannuksia lähes 500 euroa. Miehen on maksettava lisäksi naisen noin 1 900 euron oikeuskulut.

Maksettavaa miehelle tuli kaikkiaan noin 8 000 euroa.

Omat oikeuskulunsa tuomittu saa pääosin valtion piikkiin. Hänen on maksettava 1 700 euron oikeudenkäynti­laskusta 735 euroa, ja valtion osuus laskusta on 970 euroa.

Miehen on maksettava lisäksi todistelukustannuksia noin 150 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksu.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Juttua korjattu kauttaaltaan 4.9.2023 kello 13.56.  Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, kävi koulutettava kouluttajana toimineen naisen kimppuun. Aiemmin jutussa väitettiin, että työnantaja, rakennusalan yrittäjä, olisi käynyt työpaikkaan perehdyttämistä saaneen kimppuun, mikä ei pitänyt paikkaansa.

Source Link is.fi