Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8784a4425fff99b1610491c78d8ab93, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tyrmistynyt varusmies kertoo HS:ssä kouluttajien käytöksestä – ”Tuntuu puuttuvan osalta kokonaan” – Uutisalue

Tyrmistynyt varusmies kertoo HS:ssä kouluttajien käytöksestä – ”Tuntuu puuttuvan osalta kokonaan”

Varusmies pohtii HS:n mielipidekirjoituksessaan sitä, että varusmieskouluttajat eivät ole selvästikään oppineet ihmisten kohtaamista.

19-vuotias, tammikuussa armeijataipaleensa aloittanut mies kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla olevansa kummissaan tavasta, jolla kouluttajat varusmiehille puhuvat.

– Normaalit puhetavat ja asiallinen ”sivistynyt” ihmisten kohtaaminen tuntuu puuttuvan osalta kouluttajista kokonaan, nimimerkki Varusmies 1/24 kirjoittaa.

Hän kertoo kirjoituksessaan, että koulutuksen alussa alokkaille on korostettu sitä, että kaikkea voi kysyä, jos jokin on epäselvää. Todellisuudessa kirjoittajan kokemusten perusteella vastaukset ovat tylyjä, vaikka kysymykset olisivat asiallisia.

”Varusmies 1/24” kertoo olevansa suorapuheinen, asiallinen ja ymmärtävänsä sen, että armeijassa tarvitaan sääntöjä ja tietynlaista kovuutta ja suoruutta tekemisessä. Hän kertoo motivaationsa laskeneen jatkuvan keljuilun vuoksi.

Kirjoittaja viittaa myös sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkön vastikään julkaistuun kirjaan Sotilaan päiväkirja – kuinka rauhanturvaaminen muuttui kriisinhallinnaksi (Gaudeamus, 384s.)

Teos käsittelee Käihkön omia kokemuksia rauhanturvaoperaatiosta Tšadissa vuonna 2009. Käihkö kertoo teoksessa muun muassa puutteellisesta koulutuksesta, johtamisongelmista sekä rauhanturvaajien avoimen rasistisesta suhtautumisesta paikallisia kohtaan.

Käihkö kirjoittaa viestipalvelu X:ssä, että kyseinen varusmiehen mielipidekirjoitus on osoitus pitkään jatkuneesta ilmiöstä.

Source Link is.fi