Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5ff130be84515afbb03fb90e474b5526, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uudenmaan korona­nyrkki esittää alue­hallinto­virastolle rajoituksia tapahtumiin – Uutisalue

Uudenmaan korona­nyrkki esittää alue­hallinto­virastolle rajoituksia tapahtumiin

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoittamista. Koronanyrkki pitää rajoituksia välttämättöminä pahentuneen koronatilanteen ja terveydenhuollon kantokyvyn vuoksi.

Ryhmän mukaan asiakasmääriä pitäisi rajoittaa puoleen normaalista asiakasmäärästä.

Rajoituksia pitäisi koronanyrkin mielestä saada sisätiloissa järjestettäviin yhteislaulutilaisuuksiin. Lisäksi pitäisi pudottaa asiakasmääriä sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien katsomoissa, joissa on seisomapaikkoja.

Seisomapaikoissa on ryhmän mielestä tarpeen voimakkaampi rajoitus, jotta koronariskiä voidaan pienentää.

Yhteislaulutilaisuuksia tai seisomakatsomoiden käyttöä ei ole koronanyrkin mielestä välttämätöntä kieltää kokonaan. Rajoitusten tulisi olla voimassa kuukauden ajan.

Ryhmä ehdottaa, että tapahtumajärjestäjillä olisi mahdollisuus vapautua ehdotetuista rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia.

– Näkemyksemme mukaan pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän ehdottamat laajemmat ravintolarajoitukset olisivat olleet ensisijainen ja vaikuttavin keino epidemian hillitsemiseksi, mutta ravintolarajoitusten tiukennusten puuttuessa, näemme Uudenmaan laajuiset tapahtumarajoitukset välttämättömänä, sanoo tiedotteessa Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Oona Mölsä kertoo, että mahdolliset päätökset voitaisiin tehdä todennäköisesti ensi viikon loppupuolella.

– Uusien päätösten valmistelu vaatii kattavaa taustatyötä, minkä vuoksi emme voi antaa arviota nopeammasta aikataulusta.

Aluehallintovirasto pyytää kirjalliset lausunnot tilanteesta ja tarvittavista rajoitustoimista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä ja alueen kunnilta.

–  Minkä jälkeen päätämme rajoituksista ja niiden kohdentamisesta.

Source Link is.fi