Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d0bc85bdb8c61430f39bff7794073b77, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uusi korona-aalto toden­näköinen, THL:n suositus neljänsistä rokotteista laajenee – Uutisalue

Uusi korona-aalto toden­näköinen, THL:n suositus neljänsistä rokotteista laajenee

THL aikoo laajentaa rokotesuositusta neljänsistä rokotteista koskemaan yhä useampaa suomalaista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

THL:n mukaan ikä ja perussairaudet lisäävät eniten vakavan taudin riskiä. 70-79-vuotiaita vain kolme rokoteannosta saaneita riskiryhmiin kuuluvia on Suomessa noin 300 000.

Uusi korona-aalto on todennäköinen, mutta kesän uskotaan hillitsevän sen voimaa.

THL kertoi asiasta yhdessä STM:n kanssa järjestämässään tilannekatsauksessa, jossa käsiteltiin tauti- ja rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

IS seurasi tilannekatsausta hetki hetkeltä. Seuranta on alempana tässä artikkelissa.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtaja Mika Salminen THL:stä, osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Source Link is.fi