Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_61ed880a7312696357e121bfa09330f4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vasemmiston Andersson muistuttaa siitä, kuka leikkaa ja kuka ei: ”Kokoomus ajaa yli miljardin leikkauksia kaikkein pienituloisimpien toimeentuloon” – Uutisalue

Vasemmiston Andersson muistuttaa siitä, kuka leikkaa ja kuka ei: ”Kokoomus ajaa yli miljardin leikkauksia kaikkein pienituloisimpien toimeentuloon”

Hallitus korottaa pienituloisten etuuksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson muistuttaa vasemmistoliiton roolista siinä, että hallitus päätti kehysriihessä kompensoida pienituloisille elinkustannusten nousua.

Kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien ylimääräinen indeksitarkistus on tänään keskiviikkona eduskunnan lopullisessa käsittelyssä . Etuudet nousevat elokuun alusta alkaen.

Anderssonin mukaan korotus tuli vasemmistoliiton vaatimuksesta.

”Paljon enemmän vielä tarvitaan köyhyyden vähentämiseksi”.

Hän vertasi korotuksia edellisen eli Juha Sipilän (kesk.) johtaman porvarihallituksen aikana toteutettuihin sosiaaliturvan ja lääkekorvausten leikkauksiin.

– Gallupjohdossa oleva kokoomus ajaa yli miljardin leikkauksia kaikkein pienituloisimpien toimeentuloon, mukaan lukien toimeentulotukeen. On todella väliä sillä, mitkä puolueet ovat vallassa, Andersson kirjoitti facebookissa tiistai-iltana.

Paljon vielä tehtävää

Yksittäisen etuuden korotus on noin 3,5 prosenttiyksikköä. Täysi kansaneläke nousee noin 24 euroa, takuueläke nousee 29,50 euroa, työmarkkinatuki ja peruspäiväraha noin 26 euroa, toimeentulotuen perusosa noin 18 euroa ja itsenäisesti asuvan täysi-ikäisen opintoraha nousee noin 14,5 euroa kuukaudessa.

– Paljon enemmän vielä tarvitaan köyhyyden vähentämiseksi, mutta jokainen parannus sosiaaliturvaan on tarpeen ja tärkeä, Andersson toteaa.

– Elinkustannusten noustessa kaikki on pidettävä kyydissä mukana. Vasemmistoliiton mielestä elinkustannusten nousua on seurattava tarkkaan ja ryhdyttävä tarvittaessa lisätoimiin.