Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_39f697b3e4e307c63be52698892fafd9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vettä voi käyttää taas normaalisti Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla – Uutisalue

Vettä voi käyttää taas normaalisti Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla

Terveydensuojeluviranomaisen määräämien näytteiden tulokset ovat valmistuneet.

Vettä voi käyttää taas normaalisti itäisessä Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla Linnaisissa.

Helsingin seudun ympäristö­palveluiden (HSY) tiedottaa, että vesinäytteet ovat nyt puhtaat. Terveyden­suojelu­viranomainen on päättänyt purkaa juomaveden keitto­kehotuksen.

Häiriötilanne alkoi maanantaina, kun ikääntynyt päävesijohto rikkoutui Espoon Mäkkylässä. Vuoto aiheutti maanantaina laajan vedenjakelu­häiriön Espoon ja Kauniaisten alueella Turunväylän pohjois- ja itäpuolella sekä Vantaalla Linnaisten alueella.

Verkostosta saattoi irrota häiriön johdosta ruskeaa rautapitoista ainesta. Lisäksi verkkoon saattoi päästä vedessä kuplina tai harmaana värinä näkynyttä ilmaa.

Talousveden käyttökatkoksen kestäessä yli 12 tuntia hyvitetään se asiakkaalle vesihuoltolain ja HSY:n vesihuollon yleisten toimitusehtojen mukaisesti.

Talousveden vakava laatuvirhe, jonka vuoksi terveyden­suojelu­viranomainen on määrännyt keittokehotuksen, rinnastetaan käyttökatkoksen kaltaiseksi olosuhteeksi.

Hyvitys yli 12 tunnin keskeytyksestä ja siihen rinnastuvasta laatuvirheestä huomioidaan myöhemmin kiinteistön vesilaskussa, joten erillistä hakemusta ei tarvitse toimittaa HSY:lle.

Mikäli veden laatupoikkeamasta on aiheutunut henkilö- tai omaisuusvahinkoja, tulee korvausta hakea erikseen kirjallisesti. Asunto-osakeyhtiöissä korvaushakemus kannattaa tehdä kootusti isännöitsijän kautta, HSY tiedottaa.

Source Link is.fi