Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af00a500334d83bbb17a6903e284721c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vettä voi taas käyttää normaalisti itäisessä Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaan Linnaisissa – Uutisalue

Vettä voi taas käyttää normaalisti itäisessä Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaan Linnaisissa

HSY kertoo, että hyvitys yli 12 tunnin keskeytyksestä ja siihen rinnastuvasta laatuvirheestä huomioidaan myöhemmin kiinteistön vesilaskussa.

Vesihanasta lasketaan vettä astiaan.

HSY kehotti myös juoksuttamaan vettä, mikäli siinä näkyi kuplia tai ruskeaa tai harmaata väriä. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Vettä voi taas käyttää normaalisti itäisessä Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaan Linnaisissa, tiedottaa HSY.

Alueita koski aiemmin terveydensuojeluviranomaisen tekemä juomaveden ja ruoanvalmistukseen käytettävän veden keittokehotus, joka johtui maanantaina iltapäivällä Espoon Mäkkylässä tapahtuneesta putkirikosta. Putkirikko aiheutti laajan vedenjakeluhäiriön.

Vedestä otettiin vesinäytteitä, jotka on todettu puhtaiksi.

HSY pahoittelee asiakkaille aiheutunutta haittaa. HSY kertoo tiedotteessaan, että talousveden käyttökatkoksen kestäessä yli 12 tuntia hyvitetään se asiakkaalle vesihuoltolain ja HSY:n vesihuollon yleisten toimitusehtojen mukaisesti.

Talousveden vakava laatuvirhe, jonka vuoksi terveydensuojeluviranomainen on määrännyt keittokehotuksen, rinnastetaan HSY:n mukaan käyttökatkoksen kaltaiseksi olosuhteeksi.

HSY kertoo, että hyvitys yli 12 tunnin keskeytyksestä ja siihen rinnastuvasta laatuvirheestä huomioidaan myöhemmin kiinteistön vesilaskussa, joten erillistä hakemusta ei tarvitse toimittaa HSY:lle.

Source Link yle.fi