Banner Before Header

Vihaposti on jokapäiväistä Said Ahmedille ja monille muille: ”Aihe on minulle hyvin henkilökohtainen ja herättää paljon tunteita”

Vasemmiston Said Ahmed mietti, haluaako hirttossilmukkapostin julkisuuteen: ”Mutta haluan korostaa, että tämä tapaus on vain yksi esimerkki”

– Tämä viikko on ollut raskas, vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed toteaa päivän uutisesta.

Hänelle postitettiin eduskuntaan hirttosilmukka, jonka mukana oli rasistinen viesti.

– En ollut aluksi varma haluanko tuoda asian julki, mutta haluan korostaa, että tämä tapaus on vain yksi esimerkki siitä toistuvasta rasistisesta häirinnästä, jota vähemmistöissä olevat joutuvat kohtaamaan, Said Ahmed kirjoitti torstaina iltapäivällä facebookissa.

”On hyvä, että tapahtunut on saanut paljon mediahuomiota”.

– On hyvä, että tapahtunut on saanut paljon mediahuomiota. On tärkeää, että julkisessa keskustelussa tiedostetaan minkälaista rasismia yhteiskunnassa esiintyy. Kaikki häirintä ja uhkailu vie aina energiaa pois siitä työstä, jota meidän poliitikkojen pitäisi tehdä.

Ei haastatteluja

Said Ahmed haluaa muistuttaa siitä, että häntä laajemmasta ilmiöstä.

– Rasismia esiintyy Suomessa joka päivä ja se koskettaa ihmisiä yli puoluerajojen, hän kirjoittaa.

– Tämä aihe on minulle hyvin henkilökohtainen ja herättää paljon tunteita. Näistä lähtökohdista ei ole hyvä antaa haastatteluja. Olenkin siksi päättänyt, etten toistaiseksi anna enempää haastatteluja tapahtuneesta. Kaikki oleellinen on jo sanottu. Häiriköintiä, rasismia tai uhkailua ei tule hyväksyä koskaan missään.

Vuosia jatkunut paine

Said Ahmed on saanut jatkuvasti vuosia vihapostia ja tehnyt joitakin rikosilmoituksiakin niistä. Vuonna 2017 hän kertoi, että niitä tulee kymmeniä päivittäin. Hänen tuolloin ilmoitettua asettuvansa ehdolle kuntavaaleissa vihapostia tuli noin tuhat kappaletta yhdessä viikonlopussa. Noin 300 oli törkeitä.

Syyskuussa Said Ahmed kertoi Kansan Uutisissa, että siirtää sähköisesti tuleen vihapostin suoraan omaan kansioon katsomatta sitä. Hän aloitti tuolloin kansanedustajana.

– Lopetin vihapostin lukemisen, koska se vaikuttaa minuun liikaa, hän sanoi.

– Mutta mielestäni vihapuhetta täytyy kitkeä ja poliisille täytyy osoittaa resursseja sen tutkimiseen.