Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a2d0fa3295ed0ac629f6cf8f7d0505f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vinttikoirat joutuvat lähtemään hiihdon tieltä – kilparadan alueella halutaan säilöä lunta – Uutisalue

Vinttikoirat joutuvat lähtemään hiihdon tieltä – kilparadan alueella halutaan säilöä lunta

Vinttikoirat saavat harjoitella ja kilpailla Tampereen Kaupissa syksyyn saakka. Uutta paikkaa radalle etsitään.

Tampereen Kaupin vinttikoirarata talvella, huoltorakennuksen seinässä piirroskuvataulu koirista.

Kaupin vinttikoirarata muutetaan säilölumialueeksi. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Tampereen Kaupissa sijaitsevan vinttikoiraradan toiminta päättyy. Kaupin alueen urheilupuistoa halutaan kehittää etenkin hiihdon olosuhteiden parantamiseksi.

Vinttikoirarata aiotaan muuttaa säilölumialueeksi. Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona.

Harjoitus- ja kilpailutoiminta saa jatkua radalla syksyyn asti, sillä vinttikoiraradan sopimuksissa on puolen vuoden irtisanomisaika.

Alue muuttuu säilölumialueeksi

Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimon mukaan säilölumella voidaan pidentää hiihtokautta ja saada pidempiä hiihtoreittejä lumetettua.

– Hiihto on erittäin merkittävä liikuntalaji Tampereella. Viime kaudella kaupungin laduilla hiihdettiin kaiken kaikkiaan 2,5 miljoonaa kertaa, ja suosio on kovassa kasvussa. Jatkossa ei voida olla varmoja, että luonnonlunta on niin paljon kuin vaikkapa tänä tai viime vuonna, sivistyspalveluista vastaava Helimo perustelee päätöstä kaupungin tiedotteessa.

Vinttikoiraradan muuttamista säilölumialueeksi perustellaan myös alueen luontoarvoilla ja lumen kuljettamisen logistiikalla. Alueella on mahdollista säilöä yli kolminkertainen määrä lunta nykyiseen säilölumialueeseen verrattuna.

Vinttikoirille etsitään uutta paikkaa

Tampereen kaupunki on jo alkanut etsiä uutta paikkaa vinttikoiraradalle yhdessä koiraharrastajien kanssa. Kaupungin tiedotteen mukaan uusi rata loisi paremmat edellytykset vinttikoiraharrastuksen kehittymiselle.

Mitään linjausta uuden radan toteuttamisesta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Maastokartoitukset mahdollisissa sijoituspaikoissa aloitetaan myöhemmin keväällä, kun lumet ovat sulaneet.

Source Link yle.fi