Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5d2929e1db770368782393f287f3a3cf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Viron yleisradio: Suomi ja Ruotsi tuskin pääsevät Naton jäseniksi ennen ensi kesää – Uutisalue

Viron yleisradio: Suomi ja Ruotsi tuskin pääsevät Naton jäseniksi ennen ensi kesää

Viron yleisradio ERR:n mukaan Suomi ja Ruotsi eivät todennäköisesti pääse Naton jäseniksi tänä vuonna.

ERR:n mukaan Turkki saattaa ratifioida maiden Nato-jäsenyydet vasta sen jälkeen, kun maassa on pidetty parlamentti- ja presidentinvaalit ensi kesäkuussa.

Turkkiin erikoistuneen European Policy Centre (EPC) -ajatuspajan analyytikon Amanda Paulin mukaan Turkin parlamentin ei odoteta päättävän asiasta ennen ensi kesää.

Paulin mukaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan aikoo rakentaa vaalikampanjansa sen ympärille, että Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) on kansainvälisesti tunnustettu terroristijärjestö. Turkki on toistuvasti vaatinut Suomea ja Ruotsia luovuttamaan sen terrorismista epäilemiä kurdiaktivisteja ehtona Nato-jäsenyyden hyväksymiselle.

Lue lisää: Erdogan teki selvän eron Suomen ja Ruotsin välille

Paulin mukaan Naton jäsenmailla ei juurikaan ole keinoja painostaa Turkkia.

Naton jäsenmaista valtaosa on ratifioinut jo Suomen ja Ruotsin jäsenyydet. Jäsenyys on ratifioimatta Turkin lisäksi enää Slovakiassa ja Unkarissa.

Lue lisää: Mitä Erdoganin tuoreet puheet tarkoittavat Nato-hakemuksille?

Sen jälkeen, kun kaikki Nato-maat ovat ratifioineet jäsenyydet, jäsenyys pitää ratifioida vielä Suomessa ja Ruotsissa. Asiantuntijoiden povaama aikataulu tarkoittaisi sitä, että jäsenyyden ratifiointi menisi Suomessa huhtikuussa valittavalle uudelle eduskunnalle.

Suomi ja Ruotsi kutsuttiin Naton jäseniksi Madridin huippukokouksessa kesäkuun lopussa.

Source Link is.fi