Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3dc3d4762dd56555e64de67a5bda1bce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
VR luopuu 50 ja 100 matkan sarjalipuistaan, perustelee vaisulla kysynnällä – Uutisalue

VR luopuu 50 ja 100 matkan sarjalipuistaan, perustelee vaisulla kysynnällä

Sadan matkan sarjalippuun tottuneille muutos voi tietää jatkossa kalliimpia vaihtoehtoja. VR suosittelee kausilippuja niille, jotka matkustavat säännöllisesti.

Kaksi henkilö ostamassa VR:n automaatilla junalippuja.

Maaliskuusta alkaen VR ei enää myy 50 ja 100 matkan sarjalippuja. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Anni Kavander,

Jari Strömberg

VR lopettaa 50 ja 100 matkan sarjalippujen myynnin maaliskuun alussa. VR:n myynti- ja markkinointijohtaja Antti Karjalainen kertoo, että lipuista luovutaan, koska ne ovat olleet verrattain pieni tuote.

– 50 ja 100 matkan sarjaliput otettiin korona-aikana käyttöön. Silloin oli vielä aika epäselvää, millaiseksi esimerkiksi kodin ja työpaikan välinen matkustus muodostuu. Nyt on todettu, että näiden sarjalippujen myynti jäi verrattain vähäiseksi, Karjalainen sanoo.

Suurten sarjalippujen osuus VR:n kaikkien sarjalippujen myynnistä on ollut noin viisi prosenttia.

Karjalainen muistuttaa, että 10 ja 30 matkan sarjalippujen sekä kausilippujen saatavuus ja hinta säilyvät ennallaan. Työmatkustajille hän suosittelee säännölliseen matkustamiseen kausilippua, joita on tarjolla 30 vuorokaudesta aina 365 vuorokauteen.

Mikä lippu tulee kulloinkin edullisemmaksi, riippuu asiakkaan matkustustarpeesta.

Sarjalipun ostanut on oikeutettu lipun osoittamaan määrään matkoja. Kausilipussa puolestaan ostetaan aikaa.

Pitkiin sarjalippuihin tottuneet muutos voi tietää jatkossa suurempia kustannuksia. Jos esimerkiksi Tampereelta Helsinkiin matkustava henkilö ostaisi jatkossa sadan matkan sarjalipun sijaan kolme 30 matkan sarjalippua, tietäisi se parinsadan euron lisäkustannuksia.

Sarjalipulla on myös muita etuja kausilippuun nähden. Ne ovat voimassa neljästä kuuteen kuukautta matkojen määrästä riippumatta eivätkä ne ole henkilökohtaisia. Maaliskuun alusta vaihtoehdoiksi jäävät siis 10 ja 30 matkan sarjaliput.

– Uudistuksesta on viestitty 50 ja 100 lipun ostajille, eikä muutos ole herättänyt juuri arvostelua. Asiakkaat ovat ymmärtäneet syyn myynnin loppumiseen, Karjalainen sanoo.

Asiasta uutisoi aiemmin Aamulehti.

Source Link yle.fi