Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4bebd422647670e2ea8e893dae323d3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Vuoden poliisi huolestui nuorten miesten riskienotoista – vetoaa vanhempiin – Uutisalue

Vuoden poliisi huolestui nuorten miesten riskienotoista – vetoaa vanhempiin

Hämeen poliisissa työskentelevä Teppo Rainio keskittyy työssään erityisesti liikennevalvontaan ja liikenteeseen. Hän kokee erityisen tärkeäksi nuorison liikennevalistamisen.

Rainion mukaan nuoret kuljettajat hakevat hyväksyntää sosiaaliseen mediaan jakamillaan videoilla, kuvilla ja teksteillä. Se tuo monille painetta.

– Liikenteessä huomionhakuisuus näkyy usein ylilyönteinä ja ylimääräisenä riskinottona, Rainio sanoo.

Erityisen huolissaan hän on nuorten miesten riskienotosta.

– Jotkut nuoret kuskit kiihdyttelevät ja ajavat kilpaa täysin piittaamatta nopeusrajoituksista sekä itsensä ja muiden turvallisuudesta, Rainio kertoo.

Tilannetta on kärjistänyt se, kun 17-vuotiaat saavat nykyään poikkeusluvalla ajokortin. Koronan takia ei ole ollut myöskään kotibileitä ja kokoontumispaikkoja. Virheet liikenteessä lisääntyvät.

– Kun lähtee kortti, lähtee usein myös työ ja rahoituksella hankittu auto. Saattaa olla, että käsiin jää vain autosta otettu velka ja elämä saattaa lähteä alamäkeen, Rainio sanoo.

Teppo Rainio on ollut moottoripyöräpoliisina vuodesta 2017 lähtien.

Hän on huolissaan myös nuorten mopomiiteistä, joihin saattaa kokoontua satoja nuoria. Nuorilla on usein kulkupelejä, joilla ei saisi tiellä ajaa. Tapaamisissa kiihdytellään ja temppuillaan jopa ilman kypärää. Nuoret saattavat käyttää myös alkoholia ja huumeita.

Rainion mukaan vanhemmat eivät aina tiedä jälkikasvunsa puuhastelusta.

– Näitä ylilyöntejä voitaisiin estää, jos vanhemmat olisivat läsnä jo mopon hankinnassa. Eli ei ostettaisi sitä nuoren silmään ”siistin näköistä” mopoa, joka todellisuudessa kulkee liian lujaa ja on usein varusteiltaan puutteellinen tai säännösten vastainen. Rainio sanoo.

Rainio kuitenkin korostaa, että vain pieni osa nuorista käyttäytyy piittaamattomasti.

Hän on ollut moottoripyöräpoliisina vuodesta 2017 lähtien. Poliisiksi Rainio valmistui vuonna 2004.

– En ole ammatinvalintaani katunut missään vaiheessa. Olen hyvin innostunut tästä ammatista edelleen. Työtehtävät ovat hyvin monipuoliset ja kiinnostavat ja aina voi oppia jotakin uutta, hän sanoo.

Vuoden Poliisi valittiin nyt 46. kerran.

Source Link is.fi