Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3dc3d4762dd56555e64de67a5bda1bce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ykkösaamun vieraana on THL:n pääjohtaja Mika Salminen – mitä haluat kysyä häneltä? – Uutisalue

Ykkösaamun vieraana on THL:n pääjohtaja Mika Salminen – mitä haluat kysyä häneltä?

Hyvinvointialueet muuttavat kovalla kädellä suomalaisten terveydenhoitoa. Tulevaisuuden näkymä on entistä enemmän etäpalveluja.

THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen A-studiossa.

Hallitus tuskailee terveydenhuollon kalleuden kanssa. Reilun vuoden voimassa olleet hyvinvointialueet pyrkivät kansalaisten terveyspalveluja muuttamalla säästämään miljardeja. Sairaalaverkkoa halutaan karsia ja lähipalvelut siirtyvät entistä useammin etäpalveluiksi, kun terveysasemia ollaan lakkauttamassa.

Hoitohenkilökuntaa ei riitä kaikkialle. Jo nyt leikkaussaleja on jouduttu pitämään suljettuna henkilöstövajaan takia. Toinen ongelma on väestön ikääntyminen, mikä lisää niin hoidon kuin hoivan tarvetta.

Valtiovarainministeriö ohjaa hyvinvointialueita voimakkaasti siihen, että toimintaa uudistetaan. Saadaanko tällä tavoin myös sote-uudistuksen haluamaa yhdenvertaisuutta ja panostusta peruspalveluihin?

Ykkösaamun vieraana on lauantaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n pääjohtaja Mika Salminen. Suora lähetys TV1:ssä ja Yle Radio 1:ssä alkaa kello 10.05. Seija Vaaherkumpu haastattelee. Voit lähettää Mika Salmiselle kysymyksiä sähköpostitse osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai allaolevalla lomakkeella.

Source Link yle.fi