Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d9fa576af450379bdf5682961fd520ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yle Areenalle Vuoden Digipalvelu -palkinto – Uutisalue

Yle Areenalle Vuoden Digipalvelu -palkinto

Tänä vuonna palkinnon saannin kriteereissä korostui yhteiskunnallinen merkittävyys.

Yle Areena podcastien true crime -osio avattuna puhelimen näytöllä.

Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkasen mukaan maailmalla on poikkeus, että audiotarjonta löytyy samasta palvelusta videon kanssa. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Yle Areena on valittu vuoden 2023 digipalveluksi.

Yleisradion puolesta palkinnon pokasi palkintogaalassa Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen. Iikkanen on palkinnosta innoissaan ja pitää sitä merkittävänä tunnustuksena myös koko yhtiölle.

– Tuntuu ihan mahtavalta. Tämä on huikean tärkeä palkinto varsinkin, kun se kun tulee alan sisältä. Siinä on huomioitu Ylelle tärkeitä asioita kuten tekninen laatu, palvelun vetovoimaisuus, huoltovarmuus ja edelläkävijyys palvelunestohyökkäysten torjumisessa, Iikkanen kertoo puhelimen välityksellä.

Tuomaristo korosti valinnassaan palvelun yhteiskunnallista merkittävyyttä.

– Meillä oli käsissämme reippaan karsimisen jälkeenkin kymmenkunta erinomaista ehdokasta, joista periaatteessa jokaisen ansiot olisivat jollain tapaa riittäneet voittoon. Yle Areena nousi kuitenkin ylitse muiden juuri kansalliselle tasolle kohoavan merkittävyytensä vuoksi, kertoo tuomariston päätuomari Perttu Tolvanen tiedotteessa.

Tolvanen on digipalvelujen ja tietojärjestelmien suunnitteluun erikoistuneen konsulttitoimisto North Patrol Oy:n toimitusjohtaja. Tuomaristo koostui kolmestatoista jäsenestä, joista jokainen vaikuttaa teknologia- ja digialalla.

Areenan kehittäminen jatkuu

Liian pitkään ei Yle Areenan päällikön mukaan voi kuitenkaan iloita.

– Tässä kilvassa ei pysy mukana, jos jää liian tyytyväisenä paikalleen. Pitää miettiä koko ajan, miten olla vielä parempi. Lähinnä näitä palkintohetkiä voi pysähtyä iloitsemaan, Iikkanen sanoo.

Seuraavana haasteena Areenalla on Iikkasen mukaan nuorten yleisöjen parempi tavoittaminen. Tämä on hänen mukaansa sekä sisältö- että käyttöliittymähaaste, sillä nuoret yleisöt ovat tottuneet sisäänrakennettuun vuorovaikutukseen ja pystyvideoihin.

Lopuksi Iikkanen nostaa esiin vielä yleisön merkityksen tekemiselle.

– Mehän emme ole mitään ilman yleisöämme. Jos yleisö ei nauti, emme ole onnistuneet, ja siksi pitää kuunnella tarkalla korvalla yleisön toiveita, hän sanoo.

Vuoden Digipalvelu -palkinto jaetaan viidettä kertaa. Palkinnosta vastaa ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry. Palkinnon valitsi alan ammattilaisista koottu tuomaristo.

Viime vuonna palkinto myönnettiin Cloudpermit Oy:n Lupapisteelle.

Source Link yle.fi