Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d8ba5c84d0eefc618cfed9c6b55c4a9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ammattiliitto Pro: Satamaoperaattori irtisanonut laittomasti luottamushenkilöitä Porissa – Uutisalue

Ammattiliitto Pro: Satamaoperaattori irtisanonut laittomasti luottamushenkilöitä Porissa

Satamaoperaattori Olmar kiistää syytteet. Ammattiliitto sanoo vievänsä asian oikeuteen.

Porins ataman laiturialuetta.

Porin satama. Arkistokuva. Kuva: Katja Halinen / Yle

Porin Mäntyluodon ja Tahkoluodon satamissa toimiva satamaoperaattori Olmar Pori on muutosneuvotteluiden seurauksena irtisanonut luottamushenkilöitä.

Ammattiliitto Pro väittää, että irtisanomiset on tehty laittomin perustein ja työehtosopimuksen vastaisesti.

Osalle työnjohtajista on annettu eteen uusi työsopimus, jonka myötä he siirtyvät ylemmiksi toimihenkilöiksi. Tämä on Pron mukaan käsketty allekirjoittamaan vaihtoehtona irtisanomisille.

– Kaikki kolme henkilöstön edustajaa ovat pitkän kokemuksen omaavia työnjohtajia, eikä heistä kellekään ei ole tarjottu ylemmän toimihenkilön tehtävää eikä muutakaan työtä, puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo Pron tiedotteessa.

Pro sanoo vievänsä asian oikeuteen. Asiasta kertoi ensin Satakunnan Kansa.

Olmar Finlandin toimitusjohtaja Timo Lehtinen kiistää lehden haastattelussa, että irtisanomiset olisivat laittomia. Lehtisen mukaan organisaatiossa ei ole enää yhtään työnjohtajaa, jolloin heillä ei tarvita myöskään näiden luottamushenkilöiden työpanosta.

Source Link yle.fi