Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_33241f0f810ea91721451895987887b3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ano Turtiainen tippui puolustusvaliokunnasta – Uutisalue

Ano Turtiainen tippui puolustusvaliokunnasta

Eduskunta päätti tänään puolustusvaliokunnan asettamista uudelleen, koska valiokunta ei nykykokoonpanossaan enää vastaa vaalikauden alussa 2019 puolueiden välisissä neuvotteluissa sopimaa valiokuntien paikkajakoa.

Seurauksena kansanedustaja Ano Turtiainen menettää varajäsenyytensä valiokunnassa.

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, minkä jälkeen hän perusti oman eduskuntaryhmänsä sekä puolueen Valta kuuluu kansalle. Hän on kuitenkin saanut jatkaa valiokunnan varajäsenenä tähän asti.

Puolustusvaliokunta on yksi keskeisistä eduskunnan Nato-selontekoa käsittelevistä valiokunnista, ja sen jäsenet työskentelevät salaiseksi luokitellun tiedon kanssa.

Eduskunta valitsee puolustusvaliokunnan uudet jäsenet huomenna perjantaina järjestettävässä täysistunnossa.

Valiokunnan johtoon on nousemassa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti kokouksessaan torstaina esittää tehtävään Orpoa yksimielisesti.

Source Link is.fi