Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a783bac8ef970bbd8defbc547d09681, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Husin ja Varsinais-Suomen alueella 90 % korona­tapauksista omikronia – karanteenin lyhentämisestä tiedotettaneen lähi­päivinä – Uutisalue

Husin ja Varsinais-Suomen alueella 90 % korona­tapauksista omikronia – karanteenin lyhentämisestä tiedotettaneen lähi­päivinä

Koronan ilmaantuvuus on Suomessa korkeampi kuin koskaan aiemmin, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja (THL) Mika Salminen viikoittaisessa koronakatsauksessa.

ISTV:n suora lähetys tilaisuudesta on päättynyt. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy artikkelin lopusta.

Uusia tapauksia on raportoitu 1 048 sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Viime viikolla raportoitiin 38 000 koronatartuntaa, mutta lukema lienee todellisuudessa vielä korkeampi.

Etelä-Suomessa ja Varsinais-Suomessa käytännössä jo noin 90 prosenttia raportoiduista tartunnoista on omikronmuunnosta. Koko maassa on todettu 363 vahvistettua omikrontapausta.

Salmisen mukaan tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrät ovat nousseet, mutta sairaalahoidon tarve ei ole noussut samaa vauhtia kuin tartuntamäärät. Hän totesi myös, että karanteenin ja eristyksen lyhentämisestä tiedotettaneen lähipäivinä.

Lue lisää: Suomessa todettu 6 791 uutta korona­virus­tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Koronaepidemian huippua ei ole vielä nähty Suomessa, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Erikoissairaanhoidon kuormitus on kasvanut maltillisesti, eikä tehohoidon tarve ole jatkuvasti lisääntynyt. Koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten määrä on myös onneksi aivan toisenlainen kuin epidemian alussa, Voipio-Pulkki sanoi. Rokotukset ovat vaikuttaneet asiaan ja ovat edelleen keskeisin asia vakavan tautimuodon ehkäisyssä.

Suuren tartuntamäärän koko vaikutusta vakavimpiin tautimuotoihin ei ole kuitenkaan vielä nähty, joten asiaan tulee varautua, Voipio-Pulkki muistutti koronakatsauksessa.

STM:n mukaan leviämisalueiden tunnusmerkit täyttyvät nyt koko Suomessa.

Source Link is.fi