Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_68822bd53d722e53aeb4946ed428d684, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
K18-kyltit saivat lähteä Haminan ABC:ltä – sopu nuorten kanssa syntyi neuvottelujen jälkeen – Uutisalue

K18-kyltit saivat lähteä Haminan ABC:ltä – sopu nuorten kanssa syntyi neuvottelujen jälkeen

Alaikäisten pääsyä haminalaiselle huoltamolle rajoitettiin tammikuun lopusta alkaen nuorten tekemän toistuvan ilkivallan takia.

Sopu syntyi, ja sen päätteeksi Samuel Ensola, Luka Karppinen ja Santeri Reila kantoivat K18-kyltit samantien ulos ABC Kipparista. Kuva: Kirsi Lönnblad /Yle

Helena Korpela,

Kirsi Lönnblad

Haminassa ABC Kipparin nuorille asettama porttikielto päättyi maanantaina.

Asiasta syntyi yhteisymmärrys maanantaina yhteisen keskustelutilaisuuden päätteeksi.

Alaikäiset lapset ja nuoret saivat väliaikaisen porttikiellon Kymenlaaksossa sijaitsevan ABC-ketjun kahvila-ravintolaan tammikuun lopulla. Alle 18-vuotiaat eivät ole päässeet haminalaisen ABC Kipparin tiloihin ilman täysi-ikäisen seuraa kello 18:n jälkeen.

Alaikäisten sisäänpääsyn rajoitus alkoi Haminan ABC:llä 27. tammikuuta. Arkistokuva. Kuva: Vesa Grekula / Yle

Syynä ilkivalta

Sisäänpääsyrajoituksen syynä on ollut alaikäisten tekemä toistuva ilkivalta. Kymen seudun osuuskaupan mukaan se oli jatkunut ennen väliaikaista porttikieltoa jo useiden kuukausien ajan.

– Ainakin ravaamisen ja päihteiden käytön pitää loppua, ennakoi neuvottelujen etenemistä liikennemyymäläpäällikkö Anne Luostarinen ABC Kipparista aiemmin maanantaina.

Luostarisen mukaan Hamina ei ole ainoa paikka, jossa osuuskauppa on joutunut asettamaan ikärajoja.

– Ikärajoja on asetettu määräaikaisesti, ei lopullisesti. Koetamme näin toimenpiteellä herätellä nuoria, Luostarinen sanoo.

Hänen mukaansa keskustelut Haminan nuorisotoimen kanssa asiasta aloitettiin jo ennen joulua.

Näin 18-vuotiaat Eeli Saarelainen ja Valtteri Mattila kommentoivat alaikäisten väliaikaista porttikieltoa tuoreeltaan tammikuun lopussa:

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella 7.2.2023 kello 23 asti.

Source Link yle.fi