Banner Before Header

Kesä­nopeus­rajoituksiin siirtyminen alkaa tänään

Suurin sallittu nopeus ei ole tavoitenopeus, muistuttaa Väylävirasto.

Talven ja pimeän kauden ajaksi 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa Suomen maanteillä keskiviikkona. Kesänopeus­rajoitukset tulevat voimaan porrastetusti etelästä lähtien.

Talven ja pimeän kauden ajaksi 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä 100 kilometriin tunnissa pudotetut rajoitukset puolestaan palaavat 120 kilometriin tunnissa.

Ely-keskukset päättävät muutosten tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Kesänopeuksiin on mahdollista siirtyä tästä päivästä alkaen Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten maanteillä sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Viikkoa myöhemmin eli keskiviikkona 10. huhtikuuta alkaen on puolestaan lupa aloittaa kesänopeuksiin siirtyminen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ely-keskusten maanteillä sekä Pohjois-Savossa.

Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään 28. huhtikuuta.

Tieturvallisuuden johtava asiantuntija Noora Airaksinen Väylävirastosta muistuttaa, että nopeusrajoitus on nimensä mukaisesti suurin sallittu ajonopeus, ei tavoitenopeus. Turvallinen ajaminen edellyttää usein alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi