Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9ad1b7bd4587502e82f1862d2a77fa6b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USU-gallup: Näin moni tukee hallituksen sopeutus­toimia – Uutisalue
Banner Before Header

USU-gallup: Näin moni tukee hallituksen sopeutus­toimia

Perussuomalaiset ovat kääntyneet vuodessa vastustajista kannattajiksi.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) pääministerin ensimmäisen pyöreän pöydän keskustelun tiedotustilaisuudessa Helsingissä 18. maaliskuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Valtiontalouden sopeutustoimet jakavat kansan kahtia, kertoo Uutissuomalaisen teettämä mielipidemittaus.

USU-gallupin mukaan 44 prosenttia suomalaisista kannattaa hallituksen sopeutustoimia, kuten palveluiden ja etuuksien leikkauksia sekä veronkorotuksia, vaikka ne heikentäisivät vastaajan omaa elintasoa. Täsmälleen yhtä moni vastaaja torjuu sopeutustoimet.

Uutissuomalaisen mukaan sopeutustoimien kannatus on noussut edellisestä mittauksesta, joka tehtiin vuosi sitten, ennen viime kevään eduskuntavaaleja. Tuolloin kannattajia oli 36 ja vastustajia 43 prosenttia.

Suurin muutos kyselyiden välillä on tapahtunut perussuomalaisten kannattajien näkemyksissä. Vuosi sitten vain 23 prosenttia perussuomalaisten kannattajista hyväksyi sopeutustoimet. Nyt heistä jopa 71 prosenttia kannattaa sopeutuksia.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi Uutissuomalaiselle, että perussuomalaiset on valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) johdolla onnistunut vakuuttamaan kannattajansa siitä, että sopeutustoimet ovat välttämättömiä.

Tietoykkösen toteuttamaan kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista 12.–20. maaliskuuta. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi