Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d4dce51c60ceb355bee11c5d29e582ed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Keski-Suomen hyvinvointialueella ilmi laaja tietoturvaloukkaus – 150 asiakkaan tietoja katseltu oikeudetta – Uutisalue

Keski-Suomen hyvinvointialueella ilmi laaja tietoturvaloukkaus – 150 asiakkaan tietoja katseltu oikeudetta

Perusteeton tietojen tarkastelu tuli ilmi sisäisessä tarkastuksessa. Se on toistaiseksi laajin lajissaan Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Miehen kädet kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Entisen työntekijän epäillään tarkastelleen perusteetta 150 asiakkaan tietoja. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Keski-Suomen hyvinvointialueen sisäisessä tarkastuksessa on käynyt ilmi, että lähes 150 asiakkaan terveys- ja henkilötietoja on tarkasteltu oikeudetta.

– Minulla ei ole tiedossani vastaavassa laajuudessa tapahtunutta loukkausta, toteaa Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Heikki Miettinen.

Miettinen kertoo, että tietoturvaloukkauksen uhreille tieto loukkauksesta lähetettiin jo viime viikon lopulla ja he saanevat ilmoituksen tapahtuneesta tämän viikon alussa.

Tietoturvaloukkauksesta epäilty työntekijä ei ole enää työsuhteessa Keski-Suomen hyvinvointialueeseen.

Hyvinvointialueen selvityksen perusteella työntekijä on tarkastellut sekä henkilö- että terveystietoja. Loukkauksesta epäilyllä henkilöllä ei ole ollut asiakkaisiin hoitosuhdetta eikä muutakaan työtehtäviin kuuluvaa velvollisuutta.

Toistaiseksi selvityksissä ei ole tullut esiin tietojen luovuttamista eteenpäin tai niiden muutakaan väärinkäyttöä.

Tietosuojaa loukkaava tietojen tarkastelu on tapahtunut vuodenvaihteessa 2022–2023.

Tapaus on annettu poliisin tutkittavaksi ja siitä on tehty ilmoitus myös tietosuojavaltuutetuille.

Hyvinvointialueen työntekijöitä on myös tapauksen takia muistutettu tietosuojakäytännöistä. Esimerkiksi terveystietoihin ei ole pääsyä kuin asiakkaaseen hoitosuhteessa olevalla hoitohenkilökunnalla.

Source Link yle.fi