Banner Before Header

Kristilliset kääntyi Naton kannalle – Essayah: ”Venäjä ei naapuristamme mihinkään häviä”

KristillistEN puheenjohtaja Sari Essayah kertoo tukevansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Myös kristillisten puoluehallitus päätyi tänään lauantaina kokouksessaan samaan. Puolueen puoluevaltuusto kokoontuu keskustelemaan aiheesta lähiviikkoina.

– Haluamme jatkossakin varmistaa vapauden, itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden, jotta suomalainen elämänmuoto ja yhteiskunta sellaisena kuin me sen haluamme voidaan turvata, Essayah tiivisti.

Venäjän hyökkäyssodan myötä myös suurin osa puolueen jäsenistä on kääntynyt Nato-jäsenyyden kannalle. Jäsenistölle tehdyn kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia vastanneista kd:n jäsenistä suhtautuu myönteisesti siihen, että Suomen pitäisi liittyä Naton jäseneksi.

– Puolet vastaajista kertoo oman kantansa muuttuneen Venäjän hyökkäyssodan myötä, niin myös omani, Essayah sanoi tänään Kauniaisissa kristillisten puoluehallituksen kokouksessa.

Essayahin mukaan jäsenistön ja puoluehallituksen tuki antaa selkänojan myös puolueen kansanedustajille puoltaa Suomen Nato-jäsenyyden hakemista tasavallan presidentin ja valtioneuvoston esityksen pohjalta.

Sotilaallisesti liittoutuneenakin Suomi pyrkisi Essayahin mukaan jatkossa edistämään alueellista vakautta ja diplomatiaa sekä ylläpitämään niin toimivia suhteita Venäjään kuin se näissä olosuhteissa on mahdollista.

– Venäjä kun ei naapuristamme mihinkään häviä, Essayah toteaa.

Myös vihreiden puoluevaltuuskunta kertoi tänään lauantaina antavansa vihreiden ministeriryhmälle ja eduskuntaryhmälle valtuuden toimia muuttuneessa turvallisuusympäristössä parhaaksi katsomallaan tavalla ja suhtautuu myönteisesti myös mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Source Link is.fi