Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fbf460e02146896b340e7637d24e247a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Meteorologi kertoo parhaan paikan valmistujaisten juhlintaan – Uutisalue

Meteorologi kertoo parhaan paikan valmistujaisten juhlintaan

Lauantain valmistujaisia ja muita rientoja päästään juhlimaan pääosin lämpimässä säässä, mutta epävakaisessa säässä. Vain Länsi-Suomessa ulkojuhlien vietto voi onnistua ilman kuurosateiden riskiä.

– Jos parasta paikkaa hakee Suomen maasta, se olisi läntisin Suomi ja erityisesti länsirannikko, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anja Häkkinen sanoo STT:lle.

Lauantaiaamuna heikkoja sateita voi esiintyä lähinnä itä- ja pohjoisosassa maata. Iltapäivällä sadekuuroja ja mahdollisesti ukkostakin voi muodostua maan etelä- ja keskiosassa. Heikompia sadekuuroja voi ilmetä myös Lapissa.

Juhlaväen onneksi koko maassa on kyse lähinnä kuurosateista.

– Huonolla tuurilla voi olla laajempi kuuroalue, joka kestää pidempään, Häkkinen sanoo.

Länsi-Suomessa sadekuurot ovat Häkkisen mukaan suhteellisen harvassa.

– Ilta saattaa monin paikoin olla poutainen etelässä, idässä ja pohjoisessakin, hän arvioi.

Länsirannikolle huominen lupaa siis aurinkoa ja poutaa, maan itäosiin enemmän sadetta. Iltapäivällä maan etelä- ja keskiosiinkin saattaa ilmaantua kuuropilviä. Lämpötila vaihtelee 15 ja 20 asteen välillä.

Pohjoisessa päivä on pilvisempi mutta illalla pilvipeite voi jo rakoilla. Lämpötila pohjoisessa voi asettua 15 asteen molemmin puolin. Sadekuurot jatkuvat Lapissa vielä yönkin aikana.

Etelässä kuurot kuitenkin kuivahtavat yöhön mennessä ja lämpötilakin pysyy melko korkealla, 10 asteen tuntumassa. Sunnuntaiaamusta voidaan odottaa siten suhteellisen lämmintä.

Sunnuntaiksi Suomeen on tulossa lännestä uusi sadealue. Sateita voi esiintyä sunnuntain aikana ainakin maan länsiosassa ja Lapissa. Kyseessä ei kuitenkaan ole laaja sadealue.

Etelässä ja idässä saattaa olla sunnuntaina kohtuullisen poutaista, vaikka pilvisyyttäkin esiintyy. Parhaimmillaan lämpötila voi kohota jälleen noin 20 asteen tuntumaan Etelä-Suomessa.

Koululaisten ensimmäinen lomaviikko alkaa korkeapaineen selänteen liikkuessa Suomen yllä.

–Näillä näkymin ainakin maanantai ja tiistai ovat (viikonloppua) lämpimämpiä ja aurinkoisempia suuressa osassa maata.

Lämpötila saattaa tällöin kohota yli 20 asteen ainakin maan etelä- ja keskiosassa. Lapissa on viileämpää.

Source Link is.fi