Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_69eac5ec094e57f633afee788270b564, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kahta lasta Etelä-Pohjanmaalla – oikeus: oli lapsille kuin isä – Uutisalue

Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kahta lasta Etelä-Pohjanmaalla – oikeus: oli lapsille kuin isä

Mies käytti kahta lasta seksuaalisesti hyväkseen Etelä-Pohjanmaalla. Lapset asuivat miehen kanssa samassa taloudessa.

Oikeuden mukaan mies oli lapsille isään rinnastettavassa asemassa.

Ensimmäisen uhrin mies taivutti yli 5,5 vuotta kestäneeseen seksuaalisuhteeseen. Siihen kuului yhdyntöjä ja muita seksuaalisia tekoja. Mies jatkoi tekoaan senkin jälkeen, kun lapsi oli muuttanut kotoaan muualle.

Lapsi oli suhteen alkaessa vain 15–16-vuotias, ja sen päättyessä 21-vuotias. Lapsi oli kehitysvammansa takia kuitenkin henkiseltä kehitykseltään 7–9-vuotiaan tasolla. Teot alkoivat kesällä 2014, ja ne päättyivät pääsiäisenä 2020.

Mies kosketteli myös kesällä 2019 15-vuotiasta lasta rinnoista erään lomareissun aikana. Myös he asuivat samassa taloudessa. Mies ei tehnyt lapselle muita seksuaalisia tekoja.

Miestä syytettiin myös kolmannen lapsen seksuaalisesti hyväksikäytöstä, mutta tämä syyte kaatui näytön puutteen takia.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, törkeään raiskaukseen, pakottamiseen seksuaaliseen tekoon sekä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Hän sai 6 vuoden ja 4 kuukauden ehdottoman tuomion.

Mies tuomittiin maksamaan erinäisiä korvauksia yli 40 000 euroa. Hän menetti myös luutnantin sotilasarvonsa. Hän kiisti syytteet suurimmilta osin.

IS ei julkaise tuomitun nimeä lasten henkilöllisyyden suojaamiseksi. Oikeus antoi tuomion keskiviikkona, eikä se ole siten lainvoimainen. Mies pysyy vangittuna. Hänen passituspaikkansa on Vaasan vankila.

Source Link is.fi