Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a2b170b63f908bbefc76b7e6ab3dfd59, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämä tiedetään uhrinsa peniksen irti leikanneesta sadistikapteenista – Uutisalue

Tämä tiedetään uhrinsa peniksen irti leikanneesta sadistikapteenista

Puolustusvoimissa pitkän uran tehnyt ja ansiomerkillä palkittu insinöörimies kertoo somessa harrastavansa neulomista. Nyt hänet passitettiin Riihimäen vankilaan järkyttävästä rikoskokonaisuudesta.

Puolustusvoimissa vuosia työskennelleen 58-vuotiaan kapteenin Ari Juhani Joen synkkä puoli paljastui keskiviikkona, kun Keski-Suomen käräjäoikeus antoi tuomionsa poikkeuksellisen raaoista väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Pöyristyttävät teot toivat miehelle neljän vuoden vankeustuomion. Uhreiksi joutui kaksi miestä. Toista joki kidutti sadistisesti maakellarissa, toiselta Joki leikkasi peniksen irti.

Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli tyydyttää sadistisia intohimojaan.

Lue lisää: Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni kidutti kahta uhria kotonaan – leikkasi peniksen irti

rIKOKSISTA tuomittu kapteeni asuu vanhassa omakotitalossa Keski-Suomessa Laukaassa syrjäisellä alueella noin parinkymmenen kilometrin päässä kunnan keskustasta.

Sosiaalisessa mediassa hän kertoo harrastuksistaan, työhistoriastaan ja osaamisesta hyvin laajasti. Joki on kertomansa mukaan työskennellyt puolustusvoimissa aina 1990-luvun alusta saakka.

Alkuun hän teki töitä Helsingissä laivastossa tutkien ja elektroniikkajärjestelmien käytöstä ja huollosta vastaavana aliupseerina. Myöhemmin hän toimi Riihimäellä sodankäynnin elektroniikkaan liittyvissä opetustehtävissä.

Someprofiilinsa perusteella hän siirtyi etelästä töihin Keski-Suomen Tikkakoskelle vuonna 1998 ja teki lähes 17 vuoden ajan töitä ilmavalvontajärjestelmien parissa.

2015 hän aloitti järjestelmäinsinöörinä puolustusvoimien logistiikkalaitoksella. Seuraavana vuonna hänet ylennettiin kapteeniksi. 2020 hänet palkittiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkillä.

Oikeus tuomitsi hänen sotilasarvonsa menetettäväksi.

Mies kertoo opiskelleensa insinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä vuosina 1995–1998. Opinnoissaan hän syventyi sähkö-, elektroniikka- ja viestintätekniikkaan.

Hän ilmoittaa myös tehneensä vapaaehtoistyötä äänikirjojen lukijana Näkövammaisten keskusliitossa 2010-luvun alussa. Somen perusteella Joki on vapaa-aikanaan keskittynyt muun muassa käsitöihin ja jakanut tilillään useita kuvia neulontatöistä, kuten kaulahuiveista ja peitoista.

Entinen kollega on kuvaillut miestä Keskisuomalaiselle seuraavin sanankääntein:

– Asiat, jotka tulevat hänestä ensimmäisenä mieleen ovat: asiantunteva, mukava ja huumorintajuinen.

Käräjäoikeus katsoi Ari Joen syyllistyneen törkeään vapaudenriistoon, törkeään pahoinpitelyyn ja sen yritykseen, pahoinpitelyyn sekä lievään ampuma-aserikokseen. Oikeus passitti miehen Riihimäen vankilaan.

Ensimmäiseen uhriin Joki oli tutustunut netissä miehille suunnatulla bdsm-sivustolla. Uhri lensi kotimaastaan Suomeen Joen luokse viime vuoden helmikuussa.

Heidän tarkoituksenaan oli suostumuksellinen bdsm-seksin harrastaminen, joka kääntyi kidutusväkivallaksi. Käräjäoikeuden mukaan mies oli kiduttanut uhriaan monin tavoin ja jättänyt hänet yöksi maakellariin.

– Vastaaja on pitänyt asianomistajaa vangittuna epäinhimillisissä olosuhteissa ja kohdellut häntä tavalla, joka on ollut nöyryyttävää ja syvällisesti asianomistajan ihmisarvoa loukkaavaa, oikeus katsoi tuomiosaan.

Tuomiosta ilmenee, että Joki kertoo harjoittaneensa bdsm-toimintaa 80-luvulta lähtien. Vuodesta 2006 hänen luonaan on ollut vierailijoita muutaman päivän ajan tai yli viikon ajan.

Toinen rikoskokonaisuus tapahtui maaliskuun 2023 alussa, eli muutama viikko ensimmäisen uhrin tapaamisen jälkeen.

Joki ja uhri olivat löytäneet toisensa nettisivustolla. Uhrin mukaan tekijän profiilista ilmeni, että tämä tekisi jonkinlaisia kehonmuokkauksia.

Miehet olivat sopineet leikkausoperaatiosta, jossa Joki leikkaisi uhrinsa peniksen irti. Joki, jolla ei ole lääketieteellistä koulutusta, laati ”vastuuvapautussopimuksen”, joka uhrin piti allekirjoittaa ennen tekoa.

– Kuolemani jälkeen biologiset jätteet, ruumiini mukaan luettuna, voidaan hävittää vangitsijani sopivaksi katsomalla tavalla, ”sopimuksessa” mainittiin.

Ilman puudutusta tylsällä veitsellä tehty operaatio kesti neljä tuntia. Tuomion mukaan Joki videoi operaation ja säilöi irti leikkaamansa elimen.

Syyttäjän mukaan hänen tarkoituksenaan oli hankkia myös uusia kontakteja, joiden avulla toteuttaa vastaavia sadistisia tarpeitaan.

Source Link is.fi