Banner Before Header

Mies todettiin naapurilleen ”todelliseksi vaaraksi”

Pirkanmaalla asuva muusikko on joutunut perheineen hakemaan uhkaavalle naapurilleen lähestymiskieltoa. Turun hovioikeus on vahvistanut laajennetun lähestymiskiellon, jolla suojataan muusikkoa ja hänen perhettään.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan, että naapurissa asuva mies on todellinen vaara perheelle. Ratkaisun mukaan perheellä on perusteltu aihe olettaa, että heidän naapurissaan asuva mies tulisi tekemään hakijoiden henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään heitä.

Naapureiden epäsopu on kestänyt vuosia. Riitaisuuden syynä on musiikki, joka kuuluu soittoharjoituksista.

Muusikon perhe perusteli hakemustaan naapurissa asuvan miehen pitkään jatkuneella häirinnällä. Pyynnön mukaan naapuri on muun muassa uhkaillut perhettä väkivallalla ja solvannut heitä julkisesti.

Lisäksi naapuri on tullut heidän pihalleen, heitellyt omenia talon seiniin ja jäämöhkäleitä ikkunoihin.

Pyynnössä perhe kertoo lisäksi naapurin käyneen perheen äidin päälle ja sylkeneen tätä kasvoihin.

Naapurin mukaan hän on vain käynyt sanomassa melua aiheuttavasta soittamisesta.

Henkilötodistelu oikeudessa oli ristiriitaista. Perhe korosti naapurin tekemisiä, mutta naapuri syytti muun muassa perheen äitiä kadulla tapahtuneesta tönäisystä.

Naapurin mukaan soittoa kuuluu päivittäin viisi tuntia kerrallaan. Naapurin mukaan soittamiseen liittyi ryyppäämistä ja rettelöintiä. Naapuri piti soittamista vandalisointina.

Ulkopuolinen todistaja ratkaisi asian muusikon perheen hyväksi. Läheisessä talossa asuva nainen kertoi nähneensä naapurin käyneen useita kertoja häiriköimässä perheen pihalla.

Naisen mukaan naapuri oli muun muassa huutanut, herjannut, käyttäytynyt uhkaavasti ja heitellyt jotain kadulta pihalle. Nainen oli ottanut myös valokuvia naapurin toiminnasta.

Nainen kertoi myös, ettei soitto häiritse muuta naapurustoa.

Source Link is.fi