Banner Before Header

Ministeri Lintilä ihmettelee rokote­keskustelua – muisteli koulu­vuosiaan: ”Ei kun jonoon vaan ja piikki persiisiin”

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) oudoksuu koronarokotteista käytävää keskustelua.

– En muista, että koulussa kukaan olisi kysynyt, että otetaanko rokotukset, ei kun jonoon vaan ja piikki persiisiin, se oli sillä selvä. Armeijassa ihan sama. Kun olin Niinisalossa YK-hommissa lyötiin lappu, että bingo, sanottiin että sillä saa täyden kattauksen. Yhdeksän piikkiä tuli, onneksi sain kahtena eri päivänä, ei kukaan kysynyt, otanko vai en, Lintilä kertasi mediatilaisuudessaan tiistaina.

Lintilän mukaan on ”aika outoa”, että terveydenhuollon ammattilaisilla ei tarvitse olla koronarokotuksia.

– On lukuisia ammattiryhmiä, joissa pitää olla tulityökortit, ensiapukortit… mutta jos olet tekemisissä sairaiden ihmisten kanssa, ei tarvitse olla rokotuksia.

Lintilä kertoi olevansa vahvasti koronapassin takana.

– Kritisoidaan, että pannaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan, mielestäni ei aseteta, se on valintakysymys. Sen ymmärrän, jos pidetään kiinni siitä, että julkiseen tilaan ei voida edellyttää. Näkisin mielelläni, että lätkäseurat ottaisivat sen käyttöön, että katsomoon pääsee vain passilla.

Hallitus kokoontuu koronaneuvotteluihin jälleen keskiviikkona.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) arvioi IS:lle viime viikolla, ettei epidemiatilanne ole enää hallinnassa. Kiuru patisti alueita rajoitustoimiin ja tähdensi, että mahdolliset toimet kohdistuisivat rokottamattomiin.

Lintilä torjuu ”totaaliset sulut”.

– Jossain vaiheessa tulee koronastressin laukeaminen. Jos jouduttaisiin lähtemään uusiin sulkuihin, se todennäköisesti laukeaisi negatiivisella tavalla. Nyt ihmiset ovat into piukeana, kun pääsevät tapaamaan toisiaan.

Source Link is.fi