Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a53d9e778a911ae21f5f4ba2a107bc15, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pääministeri Sanna Marinin erityis­avustaja siirtyy uusiin tehtäviin – Uutisalue

Pääministeri Sanna Marinin erityis­avustaja siirtyy uusiin tehtäviin

Pääministeri Sanna Marinin (sd) poliittinen erityisavustaja, Sdp:n ministeriryhmän sihteeri Matti Niemi siirtyy Turun kaupungin uudeksi yhteysjohtajaksi.

Niemi on työskennellyt pääministerin erityisavustajana vuodesta 2019.

Niemi on toiminut aikaisemmin myös eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen ja europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin avustajana sekä Antti Rinteen ja Jutta Urpilaisen erityisavustajana valtiovarainministeriössä.

Niemi aloittaa Turun yhteysjohtajana maanantaina 13. kesäkuuta.

– Turussa tapahtuu nyt paljon ja on hienoa päästä mukaan edistämään Turun ja koko seudun kasvua sekä laajemmin kaupunkipolitiikkaa Suomessa. Tuon kaupungin edunvalvontatyöhön verkostoni Helsingistä ja Brysselistä sekä laaja-alaisen osaamiseni eri politiikan sektoreilta. Odotan innolla yhteistyötä kaikkien turkulaisten toimijoiden kanssa, Niemi sanoo tiedotteessa.

Niemen vastuulla Turun yhteisjohtajana on vastata kaupungin edunvalvontatyöstä ja sidosryhmäyhteistyöstä kaupunkiverkostoissa ja suhteessa ministeriöihin.

Hän johtaa kaupungin edunvalvonnan vastuualuetta ja tukee kaupungin johtoa edunvalvonnan lisäksi kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöasioissa.

Yhteysjohtaja myös seuraa ja analysoi lainsäädäntöön tai muuhun kansalliseen toimintaan liittyvää kehittämistä ja muutoksia Turun kaupunkiin liittyen. Hän vastaa Turun Eurooppa-toimiston toiminnasta Brysselissä ja on Turun kaupungin johtoryhmän jäsen.

Source Link is.fi