Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2085b090bbedeba71263bf427756c343, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisia pakoon pihojen läpi ja hurjia ohituksia aamu­ruuhkassa – kevari­kaahareille ehdollista vankeutta Savonlinnassa – Uutisalue

Poliisia pakoon pihojen läpi ja hurjia ohituksia aamu­ruuhkassa – kevari­kaahareille ehdollista vankeutta Savonlinnassa

Kaksi 16-vuotiasta kevytmoottoripyörällä Savonlinnan seudulla hurjastellutta nuorta miestä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Toinen nuorukaisista hurjasteli syyskuun lopulla aamuruuhkassa Savonlinnan ohitustiellä 60 kilometrin rajoitusalueella toista sataa ohitellen muun muassa Kyrönsalmen sillalla autoja sekä oikealta että vasemmalta. Tapahtuma-aikaan tiellä oli runsaasti muuta liikennettä ja näkyvyys sumun takia heikko.

Käräjäoikeuden mielestä kevarikuskin menettely täytti törkeän liikenteen vaarantamisen tunnusmerkit ja aiheutti vakavaa vaaraa muille tiellä liikkuneiden hengelle ja terveydelle.

Nuori kevarikuski myönsi tekonsa, kertoi oikeudelle ymmärtävänsä sen vakavuuden ja sanoi ottaneensa siitä opikseen. Ehdollinen vankeusrangaistus tuntui tekoaan katuneesta miehestä kuitenkin liian ankaralta.

Siitä huolimatta oikeus tuomitsi hänet nuorena henkilönä 20 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Koeaikaa tuomiossa on tammikuulle 2023.

Elokuussa Rantasalmella kevytmoottoripyörällä hurjastellut ja poliisia pakoon ajanut 16-vuotias nuorimies puolestaan sai 30 päivää ehdollista vankeutta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tämä kevarikuski oli hurjastellut illalla Rantasalmen taajamassa 50 kilometrin rajoitusalueella yli sadan kilometrin tuntivauhtia, lähtenyt hänelle pysähtymiskäskyn antanutta poliisia pakoon, ajanut liikennesäännöistä ja muusta liikenteestä sekä jalankulkijoista piittaamatta omakotitalojen pihojen kautta maastoon niin, että poliisi joutui luopumaan takaa-ajosta.

Kirjallisessa vastauksessaan oikeudelle nuorimies myönsi syytteen oikeaksi, mutta vetosi muassa oikeusprosessin hitauteen, ajokieltoon, asian aiheuttamaan yleiseen häpeään ja asian taloudellisiin vaikutuksiin.

Käräjäoikeuden mielestä vastaajan vetoomus ei kuitenkaan puoltanut sakko­rangaistusta, vaan teko oli sovitettava ehdollisella 30 päivän vankeusrangaistuksella. Tuomiossa on otettu huomioon vastaajan ikä ja teon myöntämistä seurannut vastuunotto. Koeaikaa on tässäkin tapauksessa tammikuulle 2023.

Molemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.

Source Link is.fi