Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_27ec28706c3ed2eab7dd7f747b35b8db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rap-artistit Gettomasa ja Kube villitsivät ilmaiskeikalla Jyväskylän Kortepohjassa – Uutisalue

Rap-artistit Gettomasa ja Kube villitsivät ilmaiskeikalla Jyväskylän Kortepohjassa

Kaksikko esiintyi torstaina kahdella ilmaiskeikalla molempien kotikonnuilla: ensin Vantaan Hakunilassa, sitten Jyväskylän Kortepohjassa. Ainakin jälkimmäinen veti valtavan yleisömäärän.

Keikalla kuultiin muun muassa kappaleet 100 (Kube) ja Lössi (Gettomasa).

Jyväskylän Kortepohjassa sijaitsevan ravintola Rentukan edusta oli torstai-iltana pakkautunut täyteen ihmisiä. He olivat tulleet paikalle katsomaan kahden rap-artistin, Gettomasan (Aleksi Lehikoinen) ja Kuben (Jussi Hauta-aho), ilmaista yhteiskeikkaa.

Kaksikko julkaisi torstain ja perjantain välisenä yönä kolmen kappaleen yhteislevyn, jonka kunniaksi tapahtuma järjestettiin.

Yleisö sai pitkään odottaa tietoa siitä, missä keikka järjestetään. Artistit paljastivat tarkan sijainnin vasta reilu tunti ennen sitä, kun tapahtuman oli tarkoitus alkaa. Aiemmin he olivat kertoneet ainoastaan, että keikka tullaan järjestämään Kortepohjassa.

Aukio, joka on täynnä ihmisiä. Taustalla rakennuksia.

Tapahtuma oli ikärajaton, ja valtaosa yleisöstä oli nuoria. Kuva: Ada Lassuri / Yle
Kolme nuorta miestä seisoo vierekkäin.

Jyväskyläläiset Wilko Takalainen (vas.), Niclas Salo ja Toivo Takalainen odottivat etenkin Gettomasaa, onhan hän kotoisin Jyväskylästä. Kuva: Ada Lassuri / Yle

Aukiolla oli vähintään satoja ihmisiä. He olivat levittäytyneet ympäri aluetta vielä hetki ennen sitä, kun keikan oli tarkoitus alkaa. Se, missä artistit tarkalleen tulevat esiintymään, oli nimittäin epäselvää. Alueella ei ollut esimerkiksi esiintymislavaa.

Yhdeksän aikaan asia selvisi: ravintolan eteen pysäköi pakettiauto, jonka luokse ihmiset alkoivat nopeasti valua. Tuotanto pystytti auton taakse muun muassa valot ja kaiuttimet, ja noin puoli tuntia myöhemmin Gettomasa ja Kube aloittivat keikkansa.

Kaksikko esitti kappaleita uudelta levyltä, mutta myös molempien omista tuotannoista. Lisäksi he heittivät yleisön sekaan fanituotteita, kuten paitoja.

Yleisöä keikalla ulkona. Moni kuvaa puhelimella.

Keikka kesti noin 30 minuuttia. Kuva: Ada Lassuri / Yle

Tapahtuma ilahdutti jyväskyläläistä Iiris Kuulusaa. Hän piti keikasta, vaikka yleisön paljouden vuoksi näköyhteys artisteihin ei ollut paras mahdollinen.

– On kiva, että nuorille järjestetään ilmaiskeikka. Itsekin kun olen jyväskyläläinen, on kiva kuunnella jyväskyläläistä artistia, hän sanoo.

Silti Kuulusa paljastaa pitävänsä enemmän Kubesta.

Kolme nuorta naista seisoo vierekkäin ja hymyilee kameralle.

Jyväskyläläiset Elsa Pesonen (vas.), Iiris Kuulusa ja Eerika Lapinkero. Kuva: Ada Lassuri / Yle

Aiemmin torstaina Gettomasa ja Kube esiintyivät Vantaalla Hakunilan ostoskeskuksen edustalla.

He siis esiintyivät molempien kotikonnuilla: Gettomasa on viettänyt suuren osan nuoruudestaan Kortepohjassa, kun taas Kube on kotoisin Hakunilasta.

Source Link yle.fi