Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ba4a898fd4234172bc362d632e084725, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saimaannorpan pesän yli oli ajettu moottorikelkalla – ”Räikeä esimerkki norppien häirinnästä”, toteaa asiantuntija – Uutisalue

Saimaannorpan pesän yli oli ajettu moottorikelkalla – ”Räikeä esimerkki norppien häirinnästä”, toteaa asiantuntija

Romahtanut pesä löydettiin, kun WWF ja vapaaehtoiset olivat kolaamassa norpille apukinoksia pesintää varten. Pesimärauha julistetaan ensi viikolla.

Moottorikelkan jäljiltä pesän alku oli romahtanut ja norpan tekemä avanto oli näkyvissä. Kuva: Joonas Fritze / WWF

Saimaannorpan pesää on häiritty räikeästi eteläisellä Saimaalla.

Moottorikelkalla olin ajettu ristiin rastiin yli lumikinoksesta, johon norppa oli jo yrittänyt tehdä pesää. Pesä oli lopulta romahtanut ja paikalla oli ainoastaan norpan tekemä avanto.

WWF:n asiantuntijat ja vapaaehtoiset löysivät tuhotun pesän kolatessaan apukinoksia norpan pesintää helpottamaan.

WWF julistaa saimaannorppien pesimärauhan ensi viikolla, mutta Saimaalla liikkuvien tulee jo nyt muistaa kunnioittaa saimaannorpan pesäpuuhia.

– Kyseessä on räikeä esimerkki norppien häirinnästä. Emme varmuudella tiedä, onko kyse tiedon puutteesta, piittaamattomasta käyttäytymisestä vai norpan pesinnän tahallisesta sabotoinnista, mutta tämän tulisi olla varoittava esimerkki Saimaalla liikkuville, WWF:n aluevastaava Ismo Marttinen sanoo.

Asiantuntijat muistuttavat, että moottorikelkalla saa toki ajaa jäällä, mutta vastuu turvallisuudesta ja ympäristölle aiheutuvista haitoista on kuskilla.

Source Link yle.fi