Banner Before Header

Seksuaalirikoksia tutkinutta rikoskomisariota syytetään lukuisista raiskauksista

Muun muassa seksuaalirikoksia tutkinutta poliisia syytetään lukuisista raiskauksista. Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta myös kahdesta pahoinpitelystä.

Epäillyissä rikoksissa on yksi asianomistaja, oikeudesta kerrotaan Ilta-Sanomille. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosien 2015 ja 2018 välisenä aikana.

Mies eteni poliisiurallaan rikoskomisarioksi, ja hän toimi julkisuudessakin esillä olleiden rikosjuttujen tutkinnanjohtajana. Hän on antanut tutkimistaan tapauksista medialle kommentteja.

Syytteidenalaisten tekojen epäillään tapahtuneen, kun mies työskenteli poliisissa rikoskomisariona ja muussa valtion virastossa. Koska rikosten epäillään kuitenkin tapahtuneen vapaa-ajalla, miestä ei syytetä virkarikoksista.

Mies on työskennellyt viime vuodet valtion virastossa.

Viime kuussa nostettuja syytteitä on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa loppuvuodesta. Mies ei ollut kertomansa mukaan tietoinen nostetuista syytteistä ennen IS:n soittoa.

Mies kiistää syyllisyytensä rikoksiin. Hän sanoo IS:lle, että syytteiden taustalla on päättynyt parisuhde.

– Juttuja vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa, ja nämä näköjään päätyvät käräjäoikeuteen. Siellä nämä asiat oikenevat ja selviävät, mies kertoo IS:lle.

Mies kertoo, ettei poliisiura päättynyt rikosepäilyihin. Syyttäjä teki miehestä myös lukuisia syyttämättäjättämispäätöksiä, jotka koskivat muun muassa pahoinpitelyitä.

Source Link is.fi