Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_85af962e6d4ae185ab8fb7880799e7d1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syyte: Miehet käyttivät hyväkseen sijoitus­paikastaan karanneen 16-vuotiaan lapsen hätää – Uutisalue

Syyte: Miehet käyttivät hyväkseen sijoitus­paikastaan karanneen 16-vuotiaan lapsen hätää

Syyttäjä vaatii 23-vuotiaalle ja 27-vuotiaalle miehelle ehdottomia vankeusrangaistuksia törkeästä ihmiskaupasta.

Väitetty rikos tapahtui Oulussa vuonna 2018, jolloin lapsi oli vain 16-vuotias.

Lapsi oli karannut sijoituspaikastaan, ja hän meni kaksikosta vanhemman miehen luokse. Lapsi oli henkisesti huonossa kunnossa, ja hän halusi huumausaineita sekä rahaa.

Syyttäjän mukaan mieskaksikko käytti hyväkseen lapsen riippuvaista ja turvatonta asemaa. Syytteen mukaan kaksikko majoitti lapsen, jolle tehtiin salaiseen TOR-verkkoon seksinmyynti-ilmoitus.

Syytteen mukaan miehet pitivät itsellään 200 euroa, jonka lapsi sai yhdeltä ”asiakkaalta”. Syytteen mukaan lapselle suunniteltiin myös kahta muuta tapaamiskertaa, mutta ne eivät toteutuneet.

Molemmat miehet kiistävät syytteen.

Vanhemman miehen mukaan hän otti lapsen hyvää hyvyyttään asumaan kotiinsa. Kertomansa mukaan mies ei hyötynyt lapsesta taloudellisesti mitenkään. Nuoremman miehen mukaan hän ei osallistunut seksinmyynti-ilmoituksen tekemiseen mitenkään.

Asian käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa maanantaina.

Source Link is.fi