Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8d5b7b1452080561fe53cf544a644059, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällainen on Stubbin ensimmäinen aamu vaalien jälkeen – Uutisalue

Tällainen on Stubbin ensimmäinen aamu vaalien jälkeen

Myös Pekka Haavisto kertoo suunnitelmistaan.

Alexander Stubb (kok) on voittanut vuoden 2024 presidentinvaalit.

Tuore vaalivoittaja kertoo, että ensimmäisenä vaalien jälkeisenä aamuna maanantaina on tiedossa laatuaikaa perheen kanssa.

– Kyllä me ihan rauhassa varmasti perheen kanssa otamme aamupalaa, ja reflektoimme iltaa ja tulevaa, Stubb kertoo Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien yhteishaastattelussa sunnuntai-iltana.

Stubbin mukaan koko perhe ei kuitenkaan kovin kauaa ehdi olla koolla.

– Meillä on nyt se tilanne, että poikamme menee takaisin varusmiespalvelukseen melkeinpä heti aamusta, ja tyttäremme lähtee myöhemmin viikolla takaisin Lontooseen, Stubb kertoo.

Stubb sanoo hänen lastensa pysyvän julkisuuden ulkopuolella.

Ehkä Firenzen professorina en sinne voi enää mennä.

Vaalien jälkeisen viikon viikonloppuna 16.–18. helmikuuta järjestetään Münchenin turvallisuuskokous.

Müncheniin kokoontuu maailman ulko- ja turvallisuuspoliittinen kermaa erityisesti Euroopasta. Aiempina vuosina Suomesta on lähtenyt kokoukseen muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää: Marin ja Niinistö puhuivat Münchenissa – ”Olisi pitänyt kuunnella Baltian maita”

Onko tuore presidentinvaalien voittaja Stubb lähdössä Münchenin turvallisuuskokoukseen?

– Sain Firenzen professorin ominaisuudessa kutsun sinne aiemmin ja olen ilmoittautunut, mutta nyt emme ole tehneet päätöstä vielä siitä. Varmasti kerrotaan se sitten aikanaan, Stubb kertoo IS:n ja HS:n haastattelussa.

– Täytyy katsoa myös, onko tasavallan presidentti Sauli Niinistö menossa sinne, ja jos minä menisin sinne, niin missä roolissa, hän sanoo.

– Ehkä Firenzen professorina en sinne voi enää mennä, Stubb arvioi.

Alexander Stubbista tulee Suomen 13. presidentti. Kuva: Janne Aaltonen

Sauli Niinistö on ollut erittäin suosittu presidentti. Millainen instituutio Alexander Stubbista tulee?

– Varmaan jokainen presidentti tuo tehtävään oman persoonansa, mutta kunnioittaa instituutiota ja toimii sen mukaisesti, Stubb vastaa IS:lle ja HS:lle.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut meille suomalaisille erinomainen tasavallan presidentti ja luovinut meitä vaikean aikakauden aikana. Samalla tavalla kuin Tarja Halonen, Martti Ahtisaari ja Mauno Koivisto ennen häntä, Stubb sanoo.

Pekka Haavisto sai toisella kierroksella 48,4 prosenttia äänistä. Kuva: Vesa Moilanen

Haavisto: ”Katsotaan sitten tulevaisuutta”

Presidentinvaaleissa toiseksi tullut, vihreiden tukema valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto kertoo jatkavansa vaalien jälkeen kansanedustajan työtä.

– Ajattelin mennä eduskuntaan tiistaina istumaan ulkoasiainvaliokunnan kokoukseen ja huoahtamaan, Haavisto kertoo IS:n ja HS:n haastattelussa sunnuntai-iltana.

– Nyt on yksi yli puolen vuoden projekti takana. Katsotaan sitten tulevaisuutta, hän sanoo.

Onko Haavistolla muita suunnitelmia – onko hän keskustellut tulevaisuudesta esimerkiksi tulevan presidentin Stubbin kanssa?

– Ei ole tulevaisuudensuunnitelmia, Haavisto vastaa IS:lle ja HS:lle.

– Täytyy tehdä yhtä asiaa kerrallaan. Nyt olen kansanedustaja ja teen sitä työtä. Se on arvokasta työtä Suomen eteen, hän sanoo.

Haavisto kiittää myös puolisoaan Antonio Floresia tuesta.

– Antonio on ollut mahtava voimavara, Haavisto sanoo.

– Ensin hän ajatteli, että toivottavasti hänen palveluksiaan ei tarvita, Haavisto kertoo.

– Hän perusti oman yrityksensä syksyllä ja pyörittää nyt sitä. Sitten kun hän näki, että hänellekin saattaisi olla käyttöä varsinkin vaalien toisella kierroksella, hän pani ruksit työlistan päälle ja sanoi, että nyt hän lähtee tekemään kampanjaa.

– Olen siitä äärimmäisen kiitollinen. Pitkässä kampanjassa se tuki kotoa, ja sitten että saa vielä perheenjäsenen mukaan tekemään aktiivista kampanjatyötä, on aivan mahtava asia, Haavisto sanoo.

Source Link is.fi