Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2982714f2c85ed7fe2a449129f10f16c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämä tilanne on itärajan takana – jopa tuhansia mahdollisia ylittäjiä – Uutisalue

Tämä tilanne on itärajan takana – jopa tuhansia mahdollisia ylittäjiä

Rajavartiolaitoksen apulais­osasto­päällikkö Marko Saareks kertoo itärajan tilanteen olevan hallinnassa.

Itäraja on pysynyt kiinni yhtäjaksoisesti pian kaksi kuukautta.

Rajavartiolaitoksen apulaisosastopäällikkö Marko Saareks toteaa, että rajanylityspaikkojen sulkemisella saavutettiin se, mikä oli tarkoituskin.

– Laittoman maahantulon ilmiö on lopetettu rajanylityspaikoilla. Rajanylityspaikoilla ei ole ketään, ainoastaan viranomaisia.

Saareks kertoo, että henkilöstöä on töissä tavallista enemmän, ja maastossa partiointia pystytään tekemään tavallista enemmän.

Rajojen sulkeuduttua Suomeen on tullut laittomasti maaston kautta kaikkiaan 33 henkilöä kolmella erillisellä kerralla. Ylitykset tapahtuivat Imatralla, Parikkalassa ja Nuijamaalla.

Suomen itärajaa Imatran Pelkolassa. Kuva: Ivan Bessedin

Vaikkei tulijoita sulun takia näykään rajanylityspaikoilla, Saareks uskoo, että Venäjän puolen asutuskeskuksissa riittäisi kyllä tulijoita.

– Tarkkoja lukumääriä en tietenkään pysty sanomaan. Näkisin, että ehkä voidaan puhua sadoista ellei jopa tuhansista. Tilanne ei ole muuttunut siitä, mikä se oli viime vuoden lopussa.

Uhka uusista laittomista ylityksistä on edelleen olemassa. Saareks kertoo, että talvi vaikeuttaa yrityksiä. Jos uusien laittomien rajanylitysten uhka jatkuu kevääseen, lumien sulaminen muuttaa tilannetta.

Saareks pitää todennäköisenä, että yrityksiä tulee lisää.

– Kyllä näin voidaan sanoa. Kansalaiset voivat olla levollisin mielin. Rajavartiolaitos kyllä pystyy ylläpitämään rajaturvallisuuden nykytilassa itärajalla.

Nykyisellä päätöksellä sulku jatkuu 11. helmikuuta asti.

Source Link is.fi