Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_77ab37c9c9903ebed08a8c94ea638127, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Torniossa kiellettiin yli 50 hengen yleisö­tilaisuudet sisätiloissa – Länsi-Pohjan korona­tilanne heikkeni – Uutisalue

Torniossa kiellettiin yli 50 hengen yleisö­tilaisuudet sisätiloissa – Länsi-Pohjan korona­tilanne heikkeni

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatilanne on heikentynyt. Viime viikolla todettiin noin 75 uutta koronavirustapausta. Kahden viikon ilmaantuvuus on 200/100 000.

Edellisellä viikolla eli viikolla 44 sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä 84 koronavirustartuntaa.

Lapin sairaanhoitopiirin tilanne on huomattavasti helpompi. Kahden viikon ilmaantuvuusluku siellä on 55,6/100 000.

Sairaalahoidossa on Länsi-Pohjan keskussairaalassa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla yhteensä 14 potilasta. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut nopeasti viimeisen viikon aikana.

– Tartunnanjäljitys on ylikuormittunut. Alueella on voimassa laaja etätyösuositus ja laaja kasvomaskisuositus. Erityisesti tämä suositus koskee niitä, joilla ei vielä ole täyttä rokotussuojaa, sanoo Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Alueelle esitetään yleisötilaisuuksiin ja julkisiin kokouksiin 50 hengen henkilömäärärajoitusta, josta voidaan poiketa koronapassin käyttöönotolla. Samanlaista käytäntöä suositellaan myös kaikkiin yksityistilaisuuksiin.

– Epidemia leviää erityisesti rokottamattomien keskuudessa. Rokottamattomien yli 12-vuotiaiden tulee vähentää sosiaalisia kontaktejaan, jotta tapausmäärät saadaan laskemaan, Taskila huomauttaa.

Torniossa kielletään sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä korkean riskin tilaisuudet. Kielto on voimassa 19.11.–17.12.

Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti asiasta tiistaina. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Lautakunta katsoo, että päätökselle on epidemiologiset perusteet ja rajoitukset ovat välttämättömiä koronaepidemian hillitsemiseksi, terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ja sairaalahoidon ylikuormittumisen estämiseksi.

Source Link is.fi